20.04.09

Z Vašich e-mailov

Toto ste poculi ???

A potom aby slovacisko doma pracu nasiel....kua...

Niektoré slovenské podniky sa rozhodli zmierniť dopady finančnej krízy neobvyklým spôsobom: prepúšťajú zamestnancov zo Slovenska a namiesto nich príjmajú občanov z Vietnamu. Dôvod? Sú vraj pracovitejší, rýchlejší a lacnejší.

Portál TVNOVINY.sk na túto skutočnosť včera upozornili zamestnanci z dvoch podnikov. V jednom z nich už údajne k takejto rošáde došlo, v druhom podniku sa k tomu vraj schyľuje.

Jedným z podnikov má byť známy priemyselný park na Záhorí. ,,Vo firme sa šíria informácie, že v blízkom čase prepustia niekoľko Slovákov, ktorých by mali nahradiť 10 - 11 Vietnamci. Sú vraj rýchlejší v práci a sú ochotní pracovať za menšiu mzdu," uviedol muž, ktorý chcel zostať v anonymite.

Ďalší z našich čitateľov pracuje v podniku vyrábajúcom televízory a ďalšiu elektroniku na juhu Slovensku. Ten potvrdil, že v ich podniku už výmena Vitenamcov za Slovákov nastala. ,,Pracuje ich tu asi tisíc... Možno preto, že sú kultúrne a etnicky bližší majiteľom podniku, ako Slováci. A sú zrejme aj lacnejší," dodal.
Obaja nespokojní Slováci využili aj včerajšiu návštevu ministerky práce a sociálnych vecí Viery Tomanovej v relácii Na telo na TV Markíza a opýtali sa, ako je možné, že v niektorých podnikoch prepúšťajú Slovákov, ale cez agentúry príjmajú Vietnamcov? Viera Tomanová ich ubezpečila, že vláda robí všetko preto, aby tomu zamedzila.

Žádné komentáře:

Okomentovat