22.04.09

"veľké teroristické spiknutie" - všetkých 12 údajných teroristov bolo prepustených

Britská polícia v stredu /22.4.2009/ prepustila posledných dvoch z dvanástich mužov, ktorých zadržala začiatkom mesiaca pre údajné prípravy atentátov.
Všetkých jedenásť prepustených pakistánského pôvodu bolo z bezpečnostných dôvodov predaných emigračnému úradu a ministerstvo vnútra ich podľa polície plánuje vyhostiť.
Zatknutí - jedenásť Pakistáncov a jeden Angličan - boli spojovaní s teroristickou sieťou Al-Káida a spájali ich s prípravou teroristických atentátov v Británii. Polícia sa domnievala, že príprava bola už v poslednom štádiu, a predseda vlády Gordon Brown vtedy hovoril o "veľmi veľkom teroristickom spiknutí".
Pri vyšetrovaní ale nebola nájdená žiádna bomba a polícia podľa Reuters neskôr pripustila, že jej prvotné informácie vedúce k záťahu boli mylné.
Predstavitelia muslimov v Británii vyjadrili nádej, že členovia vlády a premiér sa v budúcnosti vyvarujú toho, aby v podobných prípadoch robili "předčasné a škodlivé poznámky". Vôľu vyhostiť niektorých zo zadržených označili za "veľmi hanebnú". Obhajca obvinených Mohammed Ayub usúdil, že celý prípad otriasol dôveryhodnosťou polície.

Pár otázek kolem Rašída Raúfa a hrozby terorismu

Turecká polícia zadržala muža, ktorý "vraj" plánoval atentát na prezidenta Baracka Obamu - krátko po zatknutí bol prepustený na slobodu

ako to tak sledujem v dnešnej dobe už môže byť za teroristu označený každý, tak si radšej skontrolujte či ním nie ste aj vy:
http://www.aclu.org/privacy/spying/watchlistcounter.html
Ako sa uvádza v jednom diskusnom príspevku - "... nikdy nevies, a najlepsie je na tom to jak tam kadu sekundu pribudaju, neviem ci to ich tak rychlo chytaju, alebo to kazdeho mrtveho na blizkom vychode hned po smrti vyhlasia za teroristu... :0)" Hades

zdroj: http://zahranicni.ihned.cz/c1-36823450-vsech-12-udajnych-teroristu-bylo-v-britanii-propusteno

Žádné komentáře:

Okomentovat