14.04.09

Ruský politický expert viní z krízy v Moldavsku Obamu

Ruský politický vedec Alexander Dugin povedal v rozhovore pre denník Komsomolskaja pravda, že súčasnú politickú krízu v Moldavsku naplánovala a zorganizovala americká administratíva, aby ešte väčšmi destabilizovala situáciu v okolí ruských hraníc.
"Podľa mojich vlastných dôverných správ prebieha momentálne v Moldavsku oranžová revolúcia. To nám dokazuje, že nádeje na zmenu amerického politického kurzu v bývalých sovietskych republikách nie sú ničím iným, než ilúziami, ktorým prepadli ruskí liberáli. Vo Washingtone prevláda konzensus ohľadom amerických záujmov vo svete. Zahrdúsiť Rusko a jeho okolie sériou pro-amerických politických režimov, to je jedna z popredných priorít ich zahraničnej politiky - zhodne v prípade republikánov i demokratov.", povedal.
Dugin ďalej prirovnal súčasné udalosti v Moldavsku k štátnemu prevratu, za ktorým stojí americká Rada zahraničných vzťahov, ktorú označil za intelektuálny hlavný stan americkej administratívy. Ďalej predvída, že výtržnosti v Kišineve teraz zrejme potlačia, ale Západ bude démonizovať moldavského komunistického prezidenta Voronina a opozícia v krajine dostane ešte viac finančných prostriedkov, aby sa situácia vyvíjala podľa gruzínskeho a ukrajinského scenára.
"Už som vám povedal, neupadnite do pasce Obamovho šarmu! Jeho priority sú tie isté, aké mala predchádzajúca administratíva. Vidíme, že z Iraku vojská nesťahujú a že v bývalých sovietskych republikách pokračujú oranžové revolúcie.", povedal Dugin.
Po víkendových parlamentných voľbách v Moldavsku začala nacionalistická opozícia s demonštráciami proti údajne zmanipulovaným voľbám. Demonštrácie viedli k výtržnostiam a k prepadu budovy parlamentu, v dôsledku čoho bolo 50 osôb zranených.
Moscow News: "Russian political expert blames Obama for Moldova riots"
http://www.mosnews.com/politics/2009/04/08/895/

zdroj: http://www.protiprudu.info/april09.html#rusky

Žádné komentáře:

Okomentovat