26.04.09

Amerika - Spojení moci korporací a státu

Gerard Celente (62) žije v New Yorku. Je zakladateľom a riaditeľom inštitútu Trend Research, ktorý vydáva ročenku predpovedí na ďalšie roky s názvom Trend Journal. Celente sa považuje za politického ateistu s dôrazom na svoje motto Mysli za seba. Dokázal sa presadiť správnym predpovedaním rozpadu Sovietskeho zväzu, posledných dvoch recesií, prasknutím internetovej bubliny, ázijskej menovej krízy z roku 1997 či rozšírením americkej invázie z Afganistanu do Iraku. Nostradamus, ako ho občas prezývajú, je preto často oslovovaný médiami od CNN, New York Times či Washington Post až po The Economist či Financial Times.

Amerika přechází z toho, co bývalo vůdčí kapitalistickou zemí ve světě volného trhu - křižák - do toho, co Mussolini nazval fašismem: spojení moci korporací a státu. Takže to není socialismus, jak lidé věří, není to socialistické rovnostářství. Není to komunismus, kde stát řídí monopoly - je to fašismus, prostě a jasně. Spojení moci korporací a státu. Státem kontrolovaný kapitalismus se nazývá fašismus. A fašismus přišel do Ameriky za bílého dne. Ale krmí jím lidi po kouskách. Nejdříve byla AIG příliš velká na bankrot. Hypotéční společnosti Fannie Mae a Freddie Mac byly příliš velké na bankrot. Banky a automobilové společnosti jsou příliš velké na bankrot. A nyní dáváme peníze lidem, kteří vyrábějí automobilové díly. A nyní mluvíme o technologických společnostech, které chtějí svůj kousek koláče. Spojení moci korporací a státu se nazývá fašismus. Převezměme to od Mussoliniho; ten o tom něco tak trochu něco věděl.
Americká mafie
Lidé opravdu nemají na výběr, není tu žádná volební urna. Jsem italského původu a slyšel jsem dost příběhů o mafii pro zbytek svého života. Když se chcete zabývat mafií, můžete ji nazývat republikánská nebo demokratická strana. A když se chcete zabývat dvěma rodinami, šéfy mafie, vše, co musíte udělat, je podívat se na Bushovi a Clintonovi. Ti řídili show asi 24 let. Slyšeli jsme o Obamovi, který má přinést „změnu". Změnu, ve kterou můžete věřit, jen pokud jste hloupí, stupidní a slepí. Podívejte se na to, koho si přivedl jako své hlavní tvůrce politiky. Starou chásku ze staré Clintonovy vlády. Je to dvouhlavý systém jedné strany. Takže je velmi obtížné, aby si lidé v hlasování zvolili novou vládu, která není součástí té staré. V časopisu Trends, vrcholových trendech r. 2009, bylo jedním z našich trendů to, že lidé budou zakládat „krizové zahrádky". A nyní, když vidíme Obamovce, zakládají si své vlastní zahrádky, a trend se vyplňuje. Takže to dělá pozitivním způsobem, přináší zpět do společnosti prvek důstojnosti. To je pozitivní. Ale nyní mi dovolte podívat se na to, zda je to pravda nebo pokrytectví. Takže mluví o zakládání vlastních zahrádek. A mluví a nakupování v místě. Ach, to vše je báječné, ale na druhou stranu protlačují geneticky upravené potraviny, zatímco sami jedí organické. Takže je to jako když říkají: „Je nechte jíst Frankensteinovy blafy" - to je ona zpráva. Takže vidím pokrytectví na každé úrovni. Až mi předvedou pravdu a spravedlnost, a skutečný americký způsob - pak uvěřím.
Daňová revolta
Jako chlapec z Bronxu říkám: „Když lidé ztratí vše a nemají již co ztratit - ztratí to". Začnete vídat lidi vycházející do ulic, jak je tomu v jiných zemích. Lidé jsou vyřízení, mají toho plné zuby. Již si to nemohou dovolit. Podívejte se na to, co se děje. Deset hlavních států opět zvyšuje daně, zatímco lidé ztrácí práci, příjmy klesají, ztrácí své penze, ztrácí své investice - a vláda říká: více daní, více daní, více daní… Zároveň, na vrcholku, se děje to, že mění regulaci, aby zloději mohli krást více, jak to udělali novým zákonem o bankách. Říkají tomu oceňování podle trhu. Takže jim to nyní umožňuje dělat něco jiného, než přiznávat skutečné ztráty svých aktiv - toxických aktiv, která drží - nechávají je dělat, cokoliv chtějí! Přichází s fiktivními čísly a začnete vídat „že bankovní akcie opět porostou". Je to zfalšované, a dělají to, že mění regulaci nahoře, aby velcí zloději mohli krást více, zatímco se vozí po malých lidech - a tito malí lidé jsou vyřízení.
Vnáší do srdcí lidí strach. Pamatujete na ten hřibovitý mrak, který by se objevil, pokud bychom to s Irákem neudělali tak rychle? A pamatujete, že finanční systém měl zkolabovat, pokud bychom nezachránili AIG? A kdo kdy věděl, co je AIG, jen tak pro začátek?! „Co je AIG?! Předtím jsem o tom nikdy neslyšel!" řekla by dnes většina lidí. Když byl plán AIG spěšně protlačen, jedinou osobou mimo Federální rezervy a Washington, která měla sedět v tom nouzovém vyplacení AIG, byl Lloyd Blankfein, generální ředitel Goldman Sachs. Goldman Sachs dostal 13 miliard dolarů peněz daňových poplatníků, aby nemusel převzít ztrátu z nouzového vyplacení AIG, protože na AIG udělali špatnou sázku. A kdo byl v té době ministrem financí? Bývalý generální ředitel Goldman Sachs Henry Paulson. Ach, a koho Obama přivedl, aby nyní řídil AIG za vládu? Eda Lilly. A odkud je Ed Lilly? Goldman Sachs. Náprava je tu, hra je zmanipulována. Zapomeňte na to nazývat to vládou, Washington unesl Wall Street.
Potřebujeme revoluci, USA jsou zapleteny do zabíjení nevinných lidí
A budeme o ní mluvit více v budoucnu. A oznámíme naše plány na revoluci během příštích týdnů. A bude to mnohem větší, než čajové párty nebo daňové revolty. Existují dvě věci v mravním kodexu, které jsou proti všemu, čemu jsem byl naučen. První je, že nezabíjíte nevinné lidi, a USA jsou zapleteny do zabíjení nevinných lidí jak v Iráku, tak v Afghánistánu. Fakta mluví sama za sebe. Bylo dokázáno, že Saddam Hussein neměl zbraně hromadného ničení, ani vazby na Al-Kajdu. Přesto USA válku v Iráku stále vedou. A za druhé, celá ta věc s Afghánistánem, převzetím země z jakýchkoliv důvodů, a Rusové to vědí ještě lépe, než Američané, a Angličané to věděli před Rusy - neustále to pokračovalo. Afghánci Američanům nic neudělali. A nyní prezident Obama poslal do Afghánistánu dalších 21 000 vojáků. Takže zabíjení nevinných lidí je proti mé morálce. Druhou částí revoluce, toho proč voláme po revoluci, je, že jsme okrádáni za bílého dne. Čísla a fakta, která jsme probrali, mluví sama za sebe. Kradou z kapes malých lidí, aby vyplatili velké hochy. To je proti všemu, co nás kdy v této zemi učili, když jsme rostli jako společnost svobodného trhu. To je fašismus.

Gerald Celente, riaditeľ Trend Research Institute
http://www.russiatoday.ru/Top_News/2009-04-19/_America_lives_in_a_fascist_state____Gerald_Celente.html

zdroj: http://voltaire.netkosice.sk/index2.html

Žádné komentáře:

Okomentovat