09.04.09

Jaderná válka nebo svět bez nemocí ?

(rozhovor poskytl Dr. Matthias Rath)

* Nedávno jste absolvoval studijní cestu do Itálie, kde jste navštívil řadu historických míst, včetně Pompejí a rodiště Giordana Bruna. Kdo byl Giordano Bruno a jaký je jeho historický význam ?

Giordano Bruno byl italský učenec, který žil v historickém mezním období středověku a počátku moderní éry. Zaplatil nejvyšší cenu v jeho boji nad temným obdobím a svůj závazek k novému věku osvícení.

Narodil se r.1548 a upálen byl dne 17.února r.1600.

K tomu aby byl nahnán strach do srdcí stejně smýšlejících lidí, si středověcí mocní vynutili, aby byl postaven na hranici v samém centru Říma na náměstí květin.(Campo de Fiori)

Každý,kdo cestuje do Říma, by měl navštívit jeho pomník jenž připomíná, že velké historické změny se děli i díky osobní odvaze jednotlivců.

* Giordano Bruno byl vynikajícím zástupcem renesance. Jaký dopad to mělo na tuto éru mezi středověkem a moderní dobou ?

Přední myslitelé tohoto období - mezi nimi Leonardo da Vinci,Christopher Columbus a Mikuláš Koperník - byli dobře znalí v široké škále oborů.

Bruno byl na příklad filozof,kněz a astronom. Od útlého věku studoval různé předměty, jako je matematika či astronomie, přispěl ke znovuobjevení vědomostí starověkých Řeků a dalších ranných kultur, zapomenuté téměř dvě tisíciletí. Cestoval přes Anglii, Francii a Německo, a pobýval několik let ve Wittenbergu.

V době kdy bylo v celé Evropě pozdvižení, lidé byli ovlivněni středověkem a církví, byl Bruno jedním z katalyzátorů změny. Spolu s dalšími vynikajícími mozky své doby, byl zakladatel počátku moderní éry. Ten zpochybnil církve a kritizoval jejich názor, že země je plochá se středem v Římě.

* Pozdržme se chvilenku v době renesance. Můžete mi říci, čím přesně se vyznačovala tato převratná doba ?

Doslovným překladem renesance je znovuzrození nebo znovu - objevování. Tato epocha, jenž započala v 15. století a trvala do 16 - tého, popisuje historické období, jehož hlavní myšlenkou bylo znovu objevování údajně ztraceného poznání a pochopení starých kultur, Římské,Řecké a Egyptské. Toto ovlivnilo mnoho oblastí ve společnosti, zejména umění a vědy.

Lidé užasli zjištěním,že starověkými řeckými filozofy byli vyvinuty rané formy demokracie,

a že Řím měl sanitární systém, zatím co ve středověké Evropě lidé nosili kožešiny jako jeskynní lidé. Pochopitelně Bruno i ostatní zakladatelé renesance si uvědomili, že nebyla náhoda, že se tyto znalosti ztratili na dlouhá staletí. Byli si plně vědomi, že středověká církev byla z velké části zodpovědná za systematické potlačování tohoto poznání, protože tím byla ohrožena její pozice vlivu. Již před křesťanskou érou Řekové věděli že je země kulatá, byl i přibližně vypočten její průměr.Takovéto znalosti byli v rozporu s doktrínou ploché země, kde bylo nutné umístit Řím do jejího středu a zdůvodnit svůj nárok na výlučnou nadvládu.

Nejen elity mohli být v Řecké a římské kultuře gramotné. Lidské poznání by ohrožovalo vedoucí postavení duchovních a světských vládců středověku. Můžete si představit,jakou zuřivost u nich vyvolal Bruno a jiní renesanční myslitelé.

Středověká vrchnost rychle pochopila, že ztráta důvěryhodnosti by vedla i ke ztrátě jejího vlivu.

Z tohoto důvodu bylo nutné eliminovat stoupence a zastánce těchto nových poznatků. Byli pronásledováni jako kacíři a zabiti. Vše ve jménu křesťanské víry. Středověcí vládci zneužívali nejen křesťanství, ale zneužívali a podváděli celé populace neuvěřitelností trestných činů, pro něž nebyla omluva a jenž se stali každodenní součástí.

* Jak je toto platné pro dnešek. Čím se můžeme poučit z tohoto významného historického období ?

Dnes lidstvo stojí na velmi podobné historické křižovatce. Tato doba není charakteristická filozofickými nebo vědeckými poznatky, ale základní znalostí jedné z nejvýznamnější oblasti lidské existence : lidského těla a zdraví.

Jde o novou éru farmaceutické medicíny zaměřené na znalosti o důležitosti vitamínů a stopových prvků, pro zdraví a funkce lidského těla. V průběhu několika desítek let, znalost buněčné medicíny bude moci snížit výskyt endemických chorob na zlomek jejich současného stavu.

V roce 1937, před začátkem druhé světové války, získal Albert Szent - Gyorgy Nobelovu cenu za lékařství, za jeho výzkum významu vitamínu ,,C“ v lidském buněčném metabolismu.

Přes to bylo toto poznání potlačeno po celá desetiletí, v zájmu miliardových investic farmaceutického průmyslu, založeném na patentovaných farmaceutických syntetických drogách.

Teprve nyní se poznatky o důležitosti vitamínů v buněčném metabolismu znovu po více než půl století šíří, oproti opozici z farmaceutického průmyslu. Stejně jako ve středověku je toto zdrojem obav v otázce pravomocí. Farmaceutický průmysl se obává, že by již nemohl prodávat své drahé léky, pokud by byli příčiny nemocí likvidovány pomocí vitamínů. Pouze nemocná osoba je finančně výhodná. Jak ve středověku,tak i nyní,vládci profitují na lidské nevědomosti.

Renesance medicíny má promeškáno, stejně jako i v jiných oblastech společnosti, pět set let.

Nyní se opět potvrzuje právo lidí na informace, jenž jsou již dávno k dispozici, ale záměrně zamlčovány,nejen ve farmaceutickém průmyslu.

* Jak dnes farmaceutický průmysl brání své zájmy ?

Nyní jsou v sázce miliardové investice farmaceutického průmyslu, stejně jako ve středověku mocenské zájmy několika mocnářů. Žádný mocenský systém nemůže přežít bez důvěryhodnosti.

Lidskou emancipaci zahájili da Vinci, Galileo a Bruno, následovalo 30 let války. To byl poslední pokus mocných, zachránit svá ztracená privilegia prostřednictvím vojenské síly.Bylo jim zcela lhostejné, že v této válce přišla o život téměř třetina Evropanů - především díky hladu a epidemiím. Ale ani ničivé důsledky této války nemohli zastavit počátek moderní éry.

Současný svět čelí další válce, která je plánována a připravuje politické agendy na miliardové investice při podnikání s nemocemi. Miliardové podvody vyšli na světlo a snadno se může stát,že se zlegalizují i oproti vůli lidí.

Ale demokracie neumožňuje realizaci tohoto plánu. To je důvod, proč vlastníci farmaceutického průmyslu a jejich političtí i vojenští nohsledi, dláždí cestu k diktatuře v předních světových industrializovaných zemí. To je téměř nemožné v době míru, a tak politici čtyř nejvýznamnějších zemí jenž vyvážejí farmaceutické produkty - USA, Francie, Británie a Německo - veřejně vyzívají k jaderné válce proti Íránu. Díky šíření válečné hrozby, za účelem obrany, povinného stanného práva, se tyto kruhy snaží vytvářet globální diktaturu farmaceutických obchodních zájmů. Nouzová legislativa připravuje krizová velitelství v Berlíně, Paříži, Londýně a Washingtonu jako součást hysterie Ptačí chřipky, čímž se povýší farmaceutický průmysl na pozici klíčového průmyslu, v případě katastrofy a války.

Smrt milionů lidí v důsledku jaderné války či genocidy farmaceutického průmyslu, nevyvolává žádné obavy při prosazování bezohledných zájmů středověkých potentátů.

* Co se stane, když se myšlení lidí nezmění ?

Během své návštěvy Itálie jsem navštívil i Pompeje, kde obyvatelé byli usmrceni v několika sekundách, vlivem sopečné erupce. Lidstvo může být vymazáno stejně rychle jadernou válkou, jenž se nyní zcela otevřeně připravuje jménem miliardových obchodních zájmů.

Ale jedna věc se změnila. Na rozdíl od třicetileté války,po které život pokračoval navzdory vší devastaci, vedení války pomocí jaderných či jiných zbraní hromadného ničení, ohrožuje životy všech lidí. Tato válka nesmí nastat.

Poučením se z historie, jenž by odhalilo bezohledné obchodní zájmy v globální válce, můžeme této válce zabránit.

- I toto je dědictví Giordana Bruna.

Zdroj :

http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/nuclearwar_interview_may06.html

Žádné komentáře:

Okomentovat