17.04.09

VÝZVA občanom:

Pošlite prosím, tento text/článok predsedovi vlády Slovenskej republiky na adresu: urad@vlada.gov.sk a podporte tak našu výzvu, adresovanú vláde SR, so žiadosťou o zahájenie vyšetrovania takzvanej „Washingtonskej“ krízy.


Vážený pán poslanec/poslankyňa obraciame sa na Vás, vládu Slovenskej republiky ktorá je povinná chrániť životy a majetok občanov Slovenska s nasledujúcou výzvou:


Pretože sa svet stáva stále viac vzájomne previazaný a globálny, spoločné dobro ľudskosti by malo byť spracované na rovnakej úrovni.

V dôsledku hospodárskej a ekonomickej krízy prišlo a prichádza o prácu milióny ľudí po celom svete. Stali sme sa rukojemníkmi nezodpovedného hazardovania. Rastie strach, beznádej a zúfalstvo ktoré prerastá v otvorené protesty.

Pracujúci ľudia po celom svete sú trestaní za nezodpovedné prehmaty skupinky maklérov, bez akejkoľvek možnosti ovplyvniť tento proces. Pre nestálosť situácie si nikto netrúfa odhadnúť skutočné dôsledky tejto krízy na ľudí.

Preto sa obraciame na Vás našu vládu, na Vás, našich zástupcov zvolených z ľudu ktorým sme vyslovili svoju dôveru vo voľbách, s výzvou aby ste na medzinárodnej úrovni iniciovali vyšetrenie takzvanej „Washingtonskej“ krízy, aby skutoční vinníci zodpovední za jej vznik boli obžalovaní a súdne stíhaní pred medzinárodným súdnym tribunálom za zločiny proti ľudskosti. Tento krát sa už neuspokojíme s planými výhovorkami, zahmlievaním a odôvodneniami všetkých spôsobených následkov - touto Vami toľko obľúbenou a ohlupujúcou odpoveďou.

Poučení vývojom z minulosti, po periodicky sa opakujúcich krízach, ktoré mali priamy dopad vždy len na obyčajných pracujúcich ľudí, ktorý sa nijako nepodieľali na jej vzniku a nedokázali jej zabrániť, sa odôvodnene domnievame, že aj napriek Vašim balíčkom ekonomických opatrení nemáme istotu, že sa v budúcnosti situácia nezopakuje, pokiaľ vinníci zostanú nepotrestaní tak ako tomu bolo doteraz.

Každý muž žena a dieťa na Zemi sa rodí slobodný a rovný v dôstojnosti a právach
Naša vláda má ochraňovať nás a naše rodiny.
Máme právo sa zúčastňovať na politických záležitostiach našej krajiny
Máme právo na prácu a poctivú plácu
a máme právo očakávať primeraný štandard života

Všeobecná deklarácia ľudských práv

Žádné komentáře:

Okomentovat