22.04.09

Barack Hussein Obama dělá přesně opak toho, co lidem slíbil

Válečného zločince Bushe, mnohými odbornými studiemi označeného za sociopata, vystřídal ke spokojenosti všech prezident nový, nezatížený, charismatický se sklony ke spasitelství. Světová média a tedy i veřejnost vzhlíželi (mnohde ještě vzhlíží) k prezidentu Baracku Husseinovi Obamovi s nadějí. Slíbil do šesti měsíců od svého zvolení do prezidentského křesla stažení amerických vojáků z Iráku: „V Iráku neexistuje žádné vojenské řešení a nikdy nebylo. Začnu naše vojáky z Iráku stahovat okamžitě", uzavření koncentračního tábora Guantánamo a zametení s bankéři, kteří úmyslně přivedli USA, jejich měnový a finanční systém na pokraj krachu. Praha se stala místem, které si Obama vybral k otevření otázky celosvětového jaderného odzbrojení.
Tyto tři sliby byly jedním z hlavních indikátorů naděje, která se posléze projevila jako falešná.
Prezident B. Hussein Obama po svém zvolení řekl, že situace v Iráku je komplikovaná, proto se stažení „některých" amerických vojáků může uskutečnit do 16 měsíců. Po čtrnácti dnech řekl, že „některé americké vojáky můžeme přivézt do 23 měsíců". Dnes prezident prosazuje navýšení vojáků v Afghánistánu minimálně o 30.000! Není se co divit, vždyť si ve vládě ponechal Bushova ministra obrany Roberta Gatese.
Uzavření koncentračního tábora se zatím nekoná - „prezident přemýšlí o uzavření Guantánama do roka". Jediné, co se chystá, je převedení zodpovědnosti za mučení podezřelých na jiné země, z nichž je většina evropských. Po odchodu Bushe se v Guantánamu pramálo změnilo. Mučení a nakládání s vězni v rozporu s Ženevskými konvencemi pokračuje dál.
A postih amerických bankéřů? Privátním bankám bylo darováno 780 miliard dolarů. Na jaké účely není známo. Investují se peníze, které jsou tisknuty soukromou bankou (FED). Každý vytisknutý dolar je zatížen státním dluhopisem. Je to neuvěřitelné zadlužování amerického lidu ve prospěch několika bankéřských rodin.
Seškrtnutí odměn bankéřům má malý háček - všechny hlavní banky a firmy mají z tohoto opatření výjimku a nové prezidentovo nařízení se týkalo pouze budoucích výkupů. AIG, City Group a Bank of America, které dostaly miliardy do tohoto nařízení nespadají. Vztahuje se pouze na banky, vyjednávající budoucí dohody s vládou.
Pouze jediný měsíc po schválení zákona o výkupech bank tisk ohlásil, že přes 5 bilionů (nikoliv miliard) dolarů právě zmizelo z americké státní pokladny. V prosinci 2008 dosáhla výše zmizelé částky 8,5 bilionu dolarů! V lednu 2009 to bylo již 9,7 bilionu dolarů! Ani demokraté, ani republikáni nechtějí zahájit vyšetřování. Vskutku podivná shoda znepřátelených stran, nemyslíte?
Barack Hussein Obama dělá přesně opak toho, co lidem slíbil.
Rahm Emanuel (personální ředitel Bílého domu) pro Wall Street Journal: „Nikdy se nechce nechat vážná krize bez využití. A co tím myslím je, že je to příležitost dělat věci, které byste před tím mysleli, že je není možné dělat."
Henry Kissinger pro celostátní televizi CNBC řekl, že ekonomický kolaps je skvělou příležitostí k nastolení Nového Světového Řádu. A že Obama je skvělou osobou, jak to prodat světu. „Může dát nový impuls americké zahraniční politice, částečně proto, že jeho přijetí je tak výjimečné na celém světě. Myslím, že jeho úkolem bude dát dohromady celkovou strategii pro Ameriku - v této době, kdy může být skutečně vytvořen Nový Světový Řád. Je to velká příležitost, není to jen krize."
15.4.2008 české vysílání radia BBC hlásilo, že se ve Washingtonu před Bílým domem shromáždilo několik tisíc Američanů, kteří protestovali proti politice prezidenta Obamy. BBC zdůraznilo, že se nejednalo o politické shromáždění, ale o „protest obyčejných Američanů, kteří se zkontaktovali přes internet".
Zpráva BBC nebyla kompletní. V ten den se uskutečnilo velké protestní shromáždění také v Austinu a Fort Worthu v Texasu, jehož hlavním řečníkem byl guvernér tohoto unijního státu Rick Perry. „Jak se vám zatím líbí změna?", sugestivně se na protestující několikatisícový dav obrátil. Perry vyzval Washington, aby snížil výdaje a daně a vyzval vůdce země, aby „si znovu přečetli Ústavu" a dodal: „Berou nám práva, která jsme měli, jedno po druhém, a činí volby, nad kterými by naši otcové zakladatelé kroutili hlavami" a dále „ekonomika Texasu je v relativně dobrém stavu v porovnání s federálním rozpočtovým bordelem."
Americký lid procítil dříve, než elita předpokládala. Protesty proti této loutce se šíří celými Státy: Nashvillem, Coloradem, Chicagem, Washingtonem, Harrisburgem (Pensylvánie) a Tennessee.

Ing. Martin J. Kadrman

http://voltaire.netkosice.sk/index2.html

Žádné komentáře:

Okomentovat