28.04.09

Vela náhod - pandémia chyb

sú oni normálny? Veď toto už hraničí s koko.....mom, nehnevajte sa že tak píšem, ale včera náhodné zemetrasenie dneska vybuchne v európe preprvka a čo bude zajtra?
Hlavne keď sa vírus šíri vzduchom a nemôžem sa ani napojiť na stránku aby som to ľuďom dala vedieť
a pri šíreni vzduchom - neviem ako u Vás, ale u nás od soboty fúka vietor ako bláznivý - nejako príliš veľa náhod naraz.
Idem vyleitieť z kože od jedu, takú by som niekomu dala po papuli, že až
no nič, prepáčte s Vami to nemá nič spoločné, ale pripadám si taká bezmocná... nemôžem im v tom nijako zabrániť len v zúfalstve čítať jednu správu horšiu ako druhú

určite tak verím tým drístom, že nikomu nič nehrozí...nie ľudia vôbec vzduch nedýchajú, to len sem tam si niekto neodpustí nádych a výdych
Švýcarské úřady zcela vyloučily možnost nákazy ze zkumavek s virem.

http://zahranicni.ihned.cz/c1-36891340-ve-svycarskem-vlaku-vybuchla-prepravka-s-virem-praseci-chripky

Odborník WHO: Je pozdě zastavit šíření prasečí chřipky

http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/odbornik-who-je-pozde-zastavit-sireni-praseci-chripky/373731

teraz mi muž povedal čo mne absolútne nedotrklo - že už neverí na náhodu v tomto prípade - lebo vo Švajčiarsku prebiehajú predsa majstrovsvá v hokeji - následky si viete domyslieť sú tam zástupcovia viacerých krajín. a teraz prišiel za mnou, že absolútne nechápe tú prepravu vlakom - takéto niečo sa vraj posiela extra vrtuľníkom a keby im to buchlo tam v uzavretom vrtuľníku tak sa v podsate nič nedeje švacnú ho celý aj s tými pár ľuďmi do karantény hneď po jeho pristaní na letisku a nič by sa z neho nedostalo do vzduchu - jednoducha pripravia hermeticky uzavretý hangár - ale toto?!

čo sa mi podarilo zistiť - poznáme 6 stupňov varovania ohľadne pandémie - momentálne sme na 4 - to bolo pred tým výbuchom - snáď to nezvýšia
Svetová zdravotnická organizácia v pondelok večer zvýšila stupeň varovania pred pandémiou prasačej chrípky z tretieho na štvrtý stupeň. Stalo sa tak krátko potom, čo boli prípady tejto nákazy potvrdené vo Veľkej Británii a v Španielsku.
Stupeň 4 v šesťstupňovej škále znamená, že vírus je schopný sa ľahko prenášať medzi ľuďmi. Neznamená však, že by pandémia chrípky, teda celosvetová epidémia, bola pre túto chvíľu nevyhnuteľná.Pokiaľ by však odborníci po dnešnom úžasnom "kúsku" vo Švajčiarsku zvýšili klasifikáciu na stupeň 5, bola by pandémia na spadnutie. Šiesty stupeň je potom vyhradený na situáciu, keď pandémia naplno prepukne.
Tak zatiaľ vďaku za tú 4.

Je zajímavé, že Obama během svého pobytu navštívil antropologické muzeum a tam byl přijat známým archeologem Felipem Solisem (zdroj http://www.bloomberg.com/apps/news?…), jenž o několik dnů později zemřel na symptomy chřipky, jak informují noviny Reforma. Vlastně by musel být díky kontaktu se Solisem smrtelně infikován, ale jak to vypadá, je zdráv a čilý. Byl Obama včas očkován proti vysoce infekčnímu viru? A pokud ano, vědělo se, že by mohla propuknout epidemie prasečí chřipky?
http://www.czechfp.cz/site/?p=7021#comment-12397

1 komentář:

  1. Ano těch náhod je moc, a jedna z největších je, že maj připravený ve skladech ockovaní, jako by tu chčipku cekali...teda spis meli uz taky ve skladu

    OdpovědětVymazat