29.04.09

Obama, Usáma a prasačia chrípka

Obama si myslí, že Usáma bin Ládin stále žije

Americký prezident Barack Obama dnes naznačil, že si myslí, že šéf teroristickej siete Al-Káida Usáma bin Ládin je stále živý. Podľa agentúry AFP je o tom presvedčený na rozdiel od svojho pakistánského kolegu Ásifa Alího Zardárího. Al-Káidu a tiež Taliban v Afghánistáne a v susednom Pakistáne potom šéf americkej administratívy označil za priame a najväčšie nebezpečenstvo pre bezpečnosť Spojených štátov.

Na zhromaždení v Saint Louis v štáte Missouri, ktoré se konalo u príležitosti Obamových 100 dní v Bielom dome, prezident hájil svoje rozhodnutie o novej stratégii boja v Afghánistane a v Pakistáne a o vyslaní dodatočných síl do Afghanistánu, čo vyvolalo protesty i jeho Demokratickej strany.

Obama povedal, že tieto námietky chápe. "Ale ako vrchný veliteľ mám zodpovednosť za to, aby som dbal na to, že bin Ládin a jeho komparzisti nevytvorili nejakú novú svätyňu, z ktorej by mohli zabiť ďalších 3000, alebo aj viac Američanov," povedal Obama s narážkou na obete teroristických atentátov z 11. septmebra 2001.

zdroj: http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/obama-si-mysli-ze-usama-bin-ladin-stale-zije/374220

Londýn slíbil další posílení svého kontingentu v Afghánistánu
AUSTRÁLIA: Vláda chce zdvojnásobiť svoje jednotky v Afganistane

Zdá sa, že pánovi Obamovi zabudli agenti z FBI povedať, že Usáma nie je hľadaný v súvislosti s útokmi z 11. septembra 2001. Alebo USA znovu potrebujú oživiť tento mýtus? A prečo?

Pred vypuknutím pandémie sa začali šíriť správy o nekalých praktikách CIA pri vypočúvaní väzňov a prítomnosti nanotermitu v troskách WTC.
Organizátor útokov z
11. septembra podstúpil waterboarding 183 krát

v ďalšej správe, podľa Huffington Post vysvitlo, že Riceová hrala v prípade väčšiu rolu, ako opísala vlani v stanovisku pre senátny výbor pre ozbrojené sily.
To sa už začínajú ozývať hlasy aby sa otvorilo vyšetrovanie Bushovej administratívy
čomu sa, ale Obama bráni. V stredu /22.4.2009/ sa spúšťa petičná akciu na podporu výzvy adresovanej prezidentovi Obamovi, aby zostavil vyšetrovaciu komisiu, ktorá by odhalila metódy výsluchu v USA po 11. septembri 2001. Prichádza informácia, že Obama sa v tomto prípade svojím postojom pohybuje na pokraji práva. A tak ako je už pre neho typické nastáva obrat: Obama chce vyšetrovanie mučenia v réžii CIA. zároveň však dodáva, že on osobne si ale myslí, že je potrebné se dívať dopredu, nie dozadu.
Je to logické, otvorenie prípadu z 11.9.2001 je ako otvorenie Pandorinej skrinky - následky by boli nedozierne.
A tak sa nám tu veľmi príhodne obajvuje pandémia prasačej chrípky. Ľudia sa cítia ohrozený a všetkých zamestnávajú úplne iné veci - ľahko preukázeteľný umelý pôvod tohto vírusu, tamiflu ako liek od firmy Baxter, ktorá v mesiaci február posiela po svete kontaminované vakcíny, výbuch prepravky vo švajčiarskom vlaku. Toľko omylov ktoré možno vyhľadaním podkladov na internete preukázať. A tak každý preveruje a hľadá...Na predchádzajúce správy si už nikto ani nespomenie - až na pána Obamu, ten nezabudol a opäť oživuje mýtus Usámu bin Ládina.

Žádné komentáře:

Okomentovat