01.04.09

Robert Zoellick priznal plán na vytvorenie globálnej vlády

Prezident Svetovej banky Robert Zoellick otvorene priznal plán na odstránenie národnej suverenity a vytvorenie globálnej vlády vo svojom prejave v predvečer summitu G20. Pre MMF, WTO a Svetovú banku požaduje právomoci regulovať národnú politiku.
Zoellick, bývalý výkonný Vice President pre Fannie Mae a poradca Goldman Sachs, bol úzko zapojený do škandálu okolo Enronu .Bol tiež signatárom projektu Project For A New American century, ktorý vyzýval k invázii do Iraku. Neskôr sa stal poradcom Georga W. Busha pre zahraničnú politiku. Zoellick je členom Rady pre zahraničné vzťahy a Trilaterálnej komisie. Zúčastnil sa stretnutí Bilderberg Group v rokoch 1991, 2003, 2006 a 2007.
Zoellick vo svojom prejave prehlásil: “If leaders are serious about creating new global responsibilities or governance, let them start by modernising multilateralism to empower the WTO, the IMF, and the World Bank Group to monitor national policies.”Inými slovami povedané: dajte globálnym inštitúciám právomoc regulovať národnú politiku ako súčasť vytvárania globálnej vlády.
O tom, že "globálna správa" je len eufemizmus proti-demokratickej globálnej vlády, informovali jedny z najrešpektovanejších a najčítanejších novín na planéte Financial Times. Koncom roka 2008 uverejnili článok kde otvorene pripúšťajú, že vytvorenie svetovej vlády, je založené na proti-demokratických princípoch a otvorene pripúšťajú, že pojem "globálneho vládnutia" je len eufemismus pre prechod k centralizovanej globálnej vláde. „Po prvýkrát v mojom živote si myslím, že vznik akejsi svetovej vlády je pravdepodobný," píše Rachman autor článku vo FT, „finančná kríza, globálne otepľovanie a globálne vojny proti teroru, slúžia ako tri hlavné zámienky, ktorých prostredníctvom má byť zavedená“.

zdroj: http://www.thefinancialexpress-bd.com/search_index.php?page=detail_news&news_id=62661
http://www.ft.com/cms/s/0/7a03e5b6-c541-11dd-b516-000077b07658.html
http://www.prisonplanet.com/world-bank-president-admits-agenda-for-global-government.html

Žádné komentáře:

Okomentovat