19.05.09

tak neviem či snívam, alebo bdiem

Podľa Šin Bet teroristi využívajú Facebook k získavaniu utajovaných izraelských informácií.
Šabak Izraelská Všeobecná bezpečnostná služba (Šin Bet, Šabak, שב"כ) v pondelok varovala, že teroristi využívajú internetovú sociálnu sieť Facebook k vypočúvaniu a lákaniu Izraelcov a k zhromažďovaniu citlivých bezpečnostných informácií.
Služba údajne získala informácie o Izraelcoch na Facebooku, ktorí obdržali správy, so žiadosťou o utajované vojenské informácie výmenou za peniaze. Obdobné incidenty sa vraj odohrávajú aj v ďalších internetových sociálnych sieťach.
Služba rovnako varovala, že teroristi sa môžu pokúsiť uniesť občanov Izraela, ktorých vylákajú do cudziny pod zámienkou predania peňazí za informácie.
Bezpečnostné zdroje varovali, že teroristi môžu využiť súkromné osobné informácie, zverejnené na sociálnych sieťach – ako sú meno, adresa a telefónne číslo – aby Izraelcov lokalizovali ako v samotnom Izraeli, tak v zahraničí.
Podľa izraelských predstaviteľov sú teroristické skupiny veľmi aktívne na internete pri pátraní po izraelských weboch, ktoré môžu obsahovať citlivé bezpečnostné informácie.
Počas protiteroristickej operácie Liaté olovo začiatkom tohto roka využili palestínsky teroristi v psychologickej vojne SMS správy, ktoré zasielali na mobilné telefóny izraelských vojakov a civilistov, uvádza zdroj.

ako už mnoho krát zisťujem, že pribúda správ ktoré môj mozog jednoducho odmieta akceptovať. Buď sú teroristi nadľudia ktorí na základe mena, adresy a telefónneho čísla vedia vydedukovať, že práve táto osoba má citlivé bezpečnostné informácie a následne sú na jej osobu vedené teroristické útoky prostredníctvom sms, alebo má spomínané informácie k dispozícii každý občan Izraela. V každom prípade tu máme okrem hrozby možného druhého holokastu konečne aj niečo nové...len neviem či mám plakať, alebo sa smiať

Žádné komentáře:

Okomentovat