27.05.09

Amerika: Koniec slobody slova? Kritika Izraela sa stane trestným činom

Dňa 16. Októbra 2004 podpísal bývalý americký prezident George W. Bush návrh zákona pretlačený izraelskou loby - Zákon o globálnej kontrole antisemitizmu (Global Anti-Semitism Review Act). Táto legislatíva núti Ameriku ku kontrole antisemitizmu rozšíreného po celom svete.
Na to, aby bol antisemitizmus monitorovaný, zadefinovali tento pojem. Aká je definícia? Na základe už spomínanej izraelskej loby a Abeho Foxmana (riaditeľ Ligy proti očierňovaniu - Anti-Defamation League) sa to ohraničilo na akúkoľvek kritiku Izraela a Židov.

Dnes tu máme nový zákon, ktorý priniesol Rahm Israel Emanuel (člen amerického kongresu so židovským pôvodom). Je to Zákon o prevencii nenávistnej kriminality (Hate Crime Prevention Act of 2009). Ak prejde, tak za trestný čin bude pre každého Američana:
- keď povie pravdu o izraelskom zaobchádzaní s Palestínčanmi a o krádeži ich území.
- keď kresťania uznajú, že Ježiša ukrižovali Židia tak ako je to písané v Novom zákone.
- keď sa niekto vyjadrí o mimoriadnom vplyve izraelskej loby na Biely dom a Kongres, a aj na AIPAC (American Israel Public Affairs Committee - Výbor štátnych záležitostí medzi Izraelom a Amerikou).
- keď niekto poprie holokaust.
- keď bude niekto chcieť poukázať na neprimerané zastúpenie židov v médiách, financiách a zahraničnej politike.
- Inými slovami to znamená koniec slobody prejavu, slobodného bádania a prvého dodatku k ústave. Všetky fakty a pravdy, ktoré hanobia meno Izraela budú jednoducho zakázané.
Vzhľadom na aroganciu Amerického kongresu, ktorý vedie Washington k uplatneniu amerických zákonov v každej krajine a organizácií, čo sa stane s Červeným krížom, Medzinárodnou organizáciou ľudských práv a inými organizáciami hájacimi ľudské práva? Tie si totiž vyžiadali vyšetriť izraelské vojenské útoky na Gazu a ich obyvateľov. Budú všetci zadržaný pre nadmernú propagáciu nenávisti voči Izraelu?
To je vážna otázka.
Nedávna správa Organizácie Spojených národov (OSN), ktorá ale ešte nie je spracovaná v plnom rozsahu, viní Izrael za vraždy, zranenia a škody, ktoré boli spôsobene v rámci priestorov OSN v pásme Gazy. Izraelská vláda túto správu označila za „tendenčnú, očividne nepravdivú" a kladie ju medzi nadmerne kritizujúce s nádychom anti-izraelského sentimentu. Izrael má veľký úspech s jeho zjavným vplyvom na americkú vládu, ktorá zatvára kritikom ústa, navzdory tomu, že izraelskí novinári a izraelskí vojaci odkryli zverstvá, ktoré sa páchajú v pásme Gazy. Napríklad vopred premyslené vraždy žien a detí páchané izraelskými útočníkmi na naliehanie rabínov. Tieto akty sú jasnými vojnovými zločinmi. Bola to izraelská tlač, ktorá zverejnila fotografie izraelských vojakov. Tričká, ktoré ukazujú, že zámerné vraždy žien a detí sú teraz kultúrnou zábavou izraelskej armády. Tričká sú hrôzostrašnými ukážkami barbarstva. Napríklad, na jednom je znázornená tehotná žena s nakresleným krížom cez brucho a so sloganom: „Jeden výstrel, dve vraždy"(„One shot, two kills"). Tieto tričká iba ukazujú, že izraelská politika voči Palestínčanom je ukážkou vyhladzovania. Už roky je zjavné, že najviac sa šíriaca kritika zlého zaobchádzania Izraela s Palestínčanmi pochádza z izraelskej tlače a izraelských mierových skupín. Napríklad Izraelské noviny Haaretz a Jeff Halper z ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions - Izraelský výbor proti ničeniu domov). Tí ukazujú naozajstné morálne cítenie, ktoré očividne neexistuje v západnej demokracii, kde sa izraelské činy zakrývajú alebo dokonca aj chvália.
Bude sa Americký Zákon proti kriminalite z nenávisti (Hate crime bill) týkať aj Haaretzu a Jeffa Halpera? Budú americkí moderátori alebo novinári, ktorí nepovedia nič proti vyhláseniam týchto ľudí, ale budú jednoducho reprodukovať, čo povedali, odsúdení za „rozširovanie nenávisti voči Izraelu a antisemitské správanie"?
Väčšine Američanov sa vymývali mozgy pomocou propagandy, že Palestínčania sú teroristi, ktorí ohrozujú nevinný Izrael. Títo Američania vidia cenzúru iba ako časť potreby vojny voči teroru. Akceptujú očierňovanie druhých občanov, ktorí len hovoria pravdu o izraelských zločinoch a súhlasia s potrestaním týchto ľudí za podporovanie „palestínskych teroristov".
Masívny tlak spôsobuje kriminalizovanie a následné trestanie kritiky Izraela.
Profesori na amerických univerzitách padli za obeť dobre organizovanému pokusu o eliminovanie všetkých kritikov Izraela. Izraelská loby si napríklad vzala na mušku profesora Williama Robinsona (z Californskej univerzity - v Santa Barbare). Jeho „zločin": Kurz globálnych záležitostí, ktorý viedol, zahŕňal pár kritických čítaní o Izraelskej invázií v pásme Gazy. Izraelská loby očividne nasledovala v presvedčení Obamov (sic) Justičný úrad, že je to antisemitské, aby boli dvaja židia Steven Rosen a Keith Weissman z organizácie AIPAC (America´s Pro-Israel Lobby ) odsúdení za špionáž. Izraelskej loby sa podarilo dosiahnuť aj to, aby sa ich pojednávanie posunulo o 4 roky. Zatiaľ si Larry Franklin, minister obrany, ktorý bol obžalovaný za podávanie informácii Stevenovi a Keith, odsedí 12 rokov a 7 mesiacov vo väzení. Do neba volajúca absurdnosť. Dvaja izraelskí agenti nie sú obvinení z toho, že tie informácie dostávali, ale minister je obvinený za podávanie informácii im. Ak v tomto prípade nebol nikto špión, ako mohol byť Franklin odsúdený za podávanie informácii špiónovi? Trestanie kritiky Izraela ničí každé túžby Ameriky mať nezávislú zahraničnú politiku na Strednom východe, ktorá by poslúžila viac Američanom ako izraelskému záujmu. To eliminuje každý pokus uniknúť z prostredia ovplyvneného izraelskou propagandou. Nato aby zostali americké mozgy stále „v zajatí" využíva izraelská loby tento nový zákon na zakrytie každej pravdy a nepríjemnej skutočnosti, ktorá sa týka Izraela. Je dovolené kritizovať každú inú krajinu na svete, ale kritizovanie Izraela je považované za prejav zločinu proti Židom a kritika Židov a Izraela bude čoskoro univerzálny trestný čin.

Paul Craig Roberts – The End of Free Speech? Criminalizing Criticism of Israel. Bývalý zástupca Reaganovho ministra financií a súčasný analytik.

zdroj: http://www.voltaire.netkosice.sk/index2.html

Žádné komentáře:

Okomentovat