07.05.09

Lisabonská zmluva

KLAUS: Schválenie Lisabonu je zlyhaním politických elít

Demokracie po dvaceti letech:

CENZURA V ČESKÉ TELEVIZI

ČESKÁ TELEVIZE CENZURUJE ANKETU O LISABONSKÉ SMLOUVĚ, KDE JE 64% HLASUJÍCÍCH PROTI Před projevem prezidenta České Republiky v Evropském Parlamentu Česká Televize pořádala při pořadu Události, komentáře anketu s následující otázkou: Anketa však nedopadala podle přání svých autorů, a tak se jí Česká Televize rozhodla cenzurovat - odstranit z webu. Anketa zmizela, výsledky už nebyly nikde dále zmíněny (srovnej s ohlasem Paroubkem objednaného průzkumu STEMu, který dopadl v obráceném poměru). Podobně byla smazána i anketa na Novinky.cz s řádově větším počtem hlasujících:

Jedná Česká Televize ve veřejnoprávním zájmu? Vrací se do ČR po dvaceti letech svobody cenzura? Důkazy najdete na - NeLisabonu.cz

Jste pro přijetí Lisabonské smlouvy? Ano - 40.1% Ne - 59.9% Celkem hlasovalo 12697 čtenářů.

Zdroj : http://www.nelisabonu.cz/


Podpis k zmluve doposiaľ nepripojili ani prezidenti Nemecka a Poľska, naviac v Nemecku zmluvu skúma Ústavný súd. Ako jediní zatiaľ dokument odmietli v referende Írovia, ktorí si majú hlasovanie zopakovať túto jeseň.

hlavne, že na Slovensku v tom máme jasno

New York - Slovensko víta, že český parlament schválil lisabonskú zmluvu o reforme Európskej únie. "Tešíme sa z toho predovšetkým preto, že EÚ Lisabon potrebuje," povedal ČTK v New Yorku šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák, ktorý je v týchto dňoch ve Spojených štátoch.

zdroj: http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/slovensko-vita-souhlas-senatu-s-lisabonem/375621

Žádné komentáře:

Okomentovat