16.05.09

Pochod proti kapitalizmu a globalizácii, za sociálne istoty


Ľudstvo upadá do práchnivejúcej konzumnej spoločnosti plnej nenávisti, závisti a zvrátenosti. Do našich domácností sú tlačené cudzie hodnoty a denne sme presviedčaní o správnej ceste globalizácii sveta. Čo má ale za následok táto globalizácia? Príliv cudzích kultúr do našich miest, zvýšenú kriminalitu prisťahovalcov, horiace autá a násilnosti v európskych uliciach, stúpajúci trend rôznych sexuálnych úchyliek (pedofília,..), užívanie drog u čoraz nižšej vekovej hranice mladých ľudí a celková degenerácia obyvateľstva.

Samozvaný svetový policajt (USA) chce zaryť svoje jedovaté kapitalistické pazúry do našich myslí a kvôli nespútanej túžbe po peniazoch sa stávame otrokmi vlastnej hlúposti. Obchody preplnené nepotrebným brakom sa stali našou cestou do záhuby a už deti v škole sa predbiehajú, kto má drahšie oblečenie alebo mobilný telefón. Kapitalizmus a materializmus nám neprináša pokojný a dôstojný život, ale len každodenný zhon k zvýšeniu svojho bankového konta.

Tento zhon ale prekazila umelo vytvorená finančná kríza, ktorá sa čoraz viac prehlbuje a naši politici nejavia záujem o riešenie tohto problému. Ľudia hromadne prichádzajú o svoje pracovné miesta a vďaka tomu, že sa všetko štátne rozpredalo zahraničným investorom, nemôže štát vytvoriť pracovné pozície pre svojich obyvateľov. Sociálne istoty sa strácajú v hmle a nikto si nemôže byť istý, kedy príde o svoju prácu, ktorá mu dávala istotu pre splácanie hypotéky na bývanie a následné uživenie svojej rodiny.

A tak nám nezostáva nič iné ako len držať krok a jazyk za zubami. Ale nespokojnosť a hnev by nemal zostať zavretý za múrmi našich domovov. Politici si myslia, že z nás urobili poslušné bábky, vďaka ktorým majú denno-denne naplnené svoje korytá a ktorým radia, aby si uťahovali opasky. Preto MY, nespokojní občania, vyjdeme do ulíc a pozdvihneme svoj hlas proti kapitalizmu, globalizácii národov a za sociálne istoty.

Pozývame všetkých slušných a nespokojných občanov, aby spolu snami ukázali, že nie sme poslušné stádo oviec, ktoré je len nahnané do ohrád.

Kde: Košice, hlavná vlaková stanica
Kedy: 16. mája 2009 o 14.30 hod

Kontaktný mail: antikap.demo@yahoo.com
Informačný web portál: www.antikap.tk

Žádné komentáře:

Okomentovat