07.05.09

dobré správy - Europoslanci smetli telekomunikační reformu

Po informácii,že dňa 5. mája 2009 je na programe jednania Európskeho parlamentu druhé
čítanie takzvaného "telekomunikačného balíčku" a ďaľší deň - 6. mája sa o tomto balíčku bude hlasovať a že od výsledku hlasovania sa môže odraziť ďalší vývoj definície ľudských práv a slobody pretože existuje veľká snaha dostať prostredníctvom tohto zákona pod kontrolu slobodu výmeny a toku informácií a slobodu voľného používania internetu prichádza dobrá správa:

Europoslanci smetli telekomunikační reformu

Štrasburk - Europoslanci dnes překvapivě neschválili takzvaný telekomunikační balíček, který měl zásadně reformovat trh s elektronickými komunikacemi. Měli obavy o práva internetových uživatelů, zejména ohledně podmínek, za nichž mohou být od internetu odpojeni internetoví piráti. Zástupci parlamentu se přitom na telekomunikačním balíčku minulý týden s členskými zeměmi shodli.

Zdroj z českého předsednictví, které vyjednávání vedlo, pro ČTK označil za "neuvěřitelné", že poslanci důležité části reformy odmítli, přestože se na něm minulý týden shodly evropské instituce včetně zástupců parlamentu.

Právě řešení internetového pirátství, a vůbec definice práva přístupu na internet, byly nejdiskutovanější částí a také nakonec Achillovou patou odmítnutého telekomunikačního balíčku. Podle kompromisu vyjednaného minulý týden měli být internetoví piráti "odstřiženi od internetu" bez předchozího soudního rozhodnutí. Měli pak ale mít právo na následné přezkoumání soudem. U europoslanců to ale dnes neprošlo.

Viac tu http://www.ceskenoviny.cz/eu/zpravy/europoslanci-smetli-telekomunikacni-reformu/375481

Žádné komentáře:

Okomentovat