16.05.09

KDO JSOU SKUTEČNÍ TERORISTÉ ?

V současné době se často hovoří o terorismu, v médiích cíleně definovaném jako islámský terorismus. Existuje mnoho definic terorismu, a to na základě pohledu sociologů a psychologů, politologů, vládních autorit, veřejnosti, skupiny jenž akt uskutečnila, atd. Já osobně akceptuji komparativní pohled, rozšířený o poznání o pozadí těchto aktivit, ale to je v mediální válce těžké rozpoznat. Samozřejmě, že definice terorismu jsou daným státem účelově obměňovány v souladu s právní normou a politickými cíly. Zaujal mne přístup USA, které rozšířily definici o "za teroristické útoky se považuje ve stejném duchu také napadání vojenských zřízení, nebo vojenského personálu, pokud není v místě jeho působení válečný stav…". Považuji to za aktuální dopracování po atentátech na americké základny ve Filipínách v Evropě a jinde. Jak alibistické a sofistikované.
Prezident BUSCH oficiálně ukončil válku v Iráku a všechno ostatní je už teroristickým činem. To, že USA napadly jinou zemi bez mandátu OSN, z důvodů které se neprokázaly, je už zapomenuto ! To znamená, je to tam, kde to chtěla americká administrativa mít, "když neprokážeme zbraně hromadného ničení, prokážeme a vsugerujeme Al-Kajdu v Iráku". Domnívám se, že zahraničně politická orientace ČR je úzce spjata s USA. Bylo by logičtější, kdyby to bylo s Evropskou unií, ale bohužel již historicky "potřebujeme velkého bratra". někdy může přepadat že duševní vývoj současného ministra zahraničních věcí skončil v období křižáckých výprav do "svaté země".
A nyní k faktům. Existuje terorismus skrytý a zjevný. Navíc ne vždy mediálně označovaný akt jako teroristický, je skutečně teroristickým činem ("Válka je jen pokračováním politiky jinými prostředky. Ve válce proti utlačujícímu režimu se z teroristy stává bojovník za svobodu" Karl von Clausewitz).
Zcela skrytým terorismem je zahraniční politika USA, která se snaží účelově destabilizovat regiony s následným cílem ekonomického profitu. Cožpak USA nepodporovaly ekonomicky, politicky i zpravodajskými aktivitami Saddáma HUSAJNA v boji proti Íránské islámské republice. Cožpak USA nepodporovaly (finančně, vojensky) Mužahideen v době studené války. Cožpak USA nepodporovaly kurdskou frakci PKK, která je nositelkou mnoha atentátů na zastupitelské úřady Turecka a jejich vojenské báze. Aktivity USA se stále historicky opakují. Např. v roce 1998 Armáda USA podnikla raketový útok údajně na chemickou továrnu v Chartúmu. Zemřelo mnoho nevinných lidí, bylo prokázáno, že to nebyla továrna na chemické bojové látky, ale továrna na léky, která vyráběla 70% léků určených pro potřeby Súdánu. Dodnes USA neodškodnily oběti útoku a ekonomické škody. Následkem nedostatku léků zemřely tisíce lidí. Já to nazývám skrytým a skutečným cíleným terorismem. Obdobných aktivit je mnoho. Mají jediný motiv. Za vojáky do země pochodují byznysmeni. A nenechte se mýlit i Súdán je na nerosty velmi bohatá země, země která těží ropu, má však smůlu "nechce hamburgery", ale suverenitu.
Politika USA je účelová a amorální. Donedávna aktivity Ruské federace v Čečensku byly kritikou USA i Evropské unie. Avšak účel světí prostředky. Americká administrativa na žádost Izraele a Ruské federace prosadila v OSN registraci exprezidenta čečenské republiky Ičkerie - Zelimchana JANDARBAYEVA do seznamu osob obviněných ze spolupráce s organizací Al-Kajdu a od roku 2001 i osob hledaných Interpolem. Zelimchan JANDARBAYEV nebyl spjat s Al-Kajdou, jeho skutečným "problémem" bylo to, že jako emisar exilové vlády byl opozicí pro Ahmeda KADYROVA, ruskou vládou dosazeného prezidenta v inscenovaných volbách. Pro Ruskou federaci je exilový, skutečný prezident, Aslan MASCHADOV (neustupující od nezávislosti Čečenska) skutečným problémem, především protože má podporu čečenského národa. Zelimchan JANDARBAYEV už ne. Dne 13.02.2004 ve městě DOHA ( v rezidentní čtvrti Al-Dafna) byl spáchán atentát na Zelimchana JANDARBAJEVA. Atentát byl spáchán v Kataru, v zemi kde je americká báze a nic se nestane bez vědomí CIA. Američané "požehnali" smrt JANDARBAJEVA, bez ohledu na to, že v Jeepu byl i JANDARBAJEŮV patnáctiletý syn Daud a dva muži. A výraz bez ohledu není správný, představte si, že nesouhlasíte s politikou USA, Izraele, či jiných, máte statut uprchlíka v jiné zemi a není vám to nic platné. Jak je vidět účel světí prostředky a SVR (Ruská zpravodajská služba) našla v BUSCHOVĚ zaslepenosti svůj profit.
Abu El-Bosnevi
Zdroj : http://muslimskelisty.cz/zp162.htm

Žádné komentáře:

Okomentovat