18.03.09

Republikánský senátor Charles Grassley, vybídl šéfy pojišťovny AIG, aby uvažovali o sebevraždě

Republikánský senátor Charles Grassley, vlivný člen finančního výboru, vybídl šéfy pojišťovny American International Group (AIG), kterou drží nad vodou stát, aby uvažovali o sebevraždě.

Podle agentury Reuters si "vystřelil" z toho, že AIG, největší pojišťovna v USA, loni prodělala skoro sto miliard dolarů, přežívá z peněz daňových poplatníků, ale její vedení přesto vyplácí štědré bonusy.

"Díval bych se na ně poněkud shovívavěji, kdyby následovali příkladu Japonců, předstoupili před americký lid, hluboce se uklonili, vyjádřili lítost a poté učinili jednu z následujících věcí: buď rezignovali, anebo spáchali sebevraždu," prohlásil Grassley v rozhovoru pro jednu z rozhlasových stanic ve státě Iowa, který v Kongresu zastupuje. Dodal ještě, že Japonci většinou páchají sebevraždu, aniž by se předtím jakkoli omluvili.

Pojišťovna AIG odpověděla, že ji senátorovy výroky velice zklamaly. "Ale naši zaměstnanci pokračují v práci s rozvahou a profesionalitou, aby se postarali o záležitosti klientů a firma mohla peníze daňovým poplatníkům vrátit," uvedla v prohlášení.

Do pojišťovny AIG se obul také senátor Charles Schumer. Vyzval zaměstnance, aby vrátili prémie za loňský rok, které již obdrželi, nebo je právě v těchto dnech dostávají.

Pokud tak neučiní, zákonodárci podle něj budou maximálně kreativní. "Na tyto prémie můžeme uvalit i mimořádnou daň ve výši 100 procent," prohlásil Schumer.

zdroj: http://hn.ihned.cz/c1-35810410-senator-vyzyva-sefy-aig-k-sebevrazde

Žádné komentáře:

Okomentovat