24.03.09

Hennecke: kroky Fedu budú v konečnom dôsledku viesť k zničeniu veľkých západných mien a ohromujúcej hyperinflácii

Americký FED pristúpil ku krokom, ktoré sa dali očakávať, ale trh si ich nechcel pripustiť. FED počas zasadnutia FOMC oznámil kvantitatívne uvoľňovanie menovej politiky v podobe nakupovania štátnych dlhopisov v objeme 300 mld. USD na obdobie šiestich mesiacov. Tieto kroky FEDu vedú jednoznačne k oslabovaniu USD, ktorý by mal slúžiť na boj s defláciou.
Okrem navršovania masy peňazí v obehu FED zároveň oznámil rozšírenie objemu nákupu agentúrneho dlhu (Fannie Mae a Freddie Mac) o 750 mld. USD na 1,25 bil. USD, čím chcú podporiť uvoľnenie pnutia na hypotekárnom trhu. Poslednou novinkou, ktorú predstavila FOMC je zmena využívania prostriedkov TALF (1 bil. USD), ktoré by mohli slúžiť na odkupovanie toxických aktív z bankového sektora. Bilancia FEDu sa tak do konca roka zdvojnásobí na objem 4 bil. USD.
Šok z včerajšieho rozhodnutia FEDu bude určite pôsobiť na oslabovanie zelenej bankovky s možným potenciálom až k úrovni 200-dňového kĺzavého priemeru na úroveň 1,3900/50 EUR/USD. Práve 200-dňový kĺzavý priemer (1,47 EUR/USD) bol bariérou, ktorý vystavil „červenú stopku“ rastúcemu EURu počas decembrového zníženia sadzieb FEDu k nulovým úrovniam. Už vtedy viacerí analytici predpovedali kolaps zelenej farby, ktorá sa však v priebehu niekoľkých dní dokázala vrátiť do silného pásma 1,25/1,30 EUR/USD. FED vtedy len naznačil kroky, ktoré budú musieť prijať všetky centrálne banky, aktuálna situácia len zvyšuje tlak na rozhodnutia a kroky ECB.
Menový globálny systém sa tak otriasa v základoch po neštandardných krokoch centrálnych bánk čo nebude v žiadnom prípade prospievať stabilizácii ekonomík.
Jeden chybný krok môže potopiť EURo.
Martin Hennecke varoval v dnešnom rannom rozhovore, že tieto opatrenia budú v konečnom dôsledku viesť k ničeniu veľkých západných mien a ohromujúcej hyperinflácii.

Fed's Plans are Worsening Financial Crisis
With the Fed pumping more liquidity into the system, this is just going to worsen the problem, says Martin Hennecke, associate director of Tyche, as that was the very misstep that caused the problem in the first place. He speaks with CNBC's Chloe Cho.
CNBC video

zdroj:http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1068906925&play=1
http://www.investujeme.sk/clanky/krok-do-neznama-fed-skupi-statne-dlhopisy/

Žádné komentáře:

Okomentovat