18.03.09

Globálne otepľovanie je podvod, tvrdí známy meteorológ

Známy meteorológ a zakladateľ televíznej stanice o počasí John Coleman označil vo svojom najnovšom blogu globálne otepľovanie za "najväčší podvod v dejinách."
Coleman je známy svojím odmietavým postojom k teórii globálneho otepľovania a najmä jeho prepojenia na ľudské aktivity a emisie CO2. "Som ohromený, vydesený a veľmi urazený," uvádza vo svojom článku na adresu hrozieb globálneho otepľovania. "Niektorí zbabelí vedci s environmentálnymi a politickými motívmi zmanipulovali dlhodobé vedecké dáta, len aby vytvorili ilúziu náhleho globálneho otepľovania," pokračuje Coleman.

Ďalší vedci podľa neho potom len naskočili na dvíhajúcu sa vlnu, ktorá znamenala aj ľahší prístup ku vládnym výskumným grantom. Celá vlna podľa neho začala v 90-tych rokoch, keď boli vedci nútení interpretovať dáta do šokujúcich záverov, aby si udržali financovanie svojich výskumov.

Spoločne s liberálnymi novinármi a politikmi sa tak "rozvinul divoký 'vedecký' scenár civilizácie ohrozenej globálnym otepľovaním." Coleman kritizuje, že táto zmanipulovaná veda sa začala vnímať ako dokázaný fakt. Oponenti tejto teórie nedostávajú dostatok mediálneho priestoru a nedokážu konkurovať renomovaným obhajcom teórie klimatickej katastrofy ako je bývalý americký viceprezident Al Gore či kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger.

Autor pripomína, že jeho postoj nie je antienvironmentálny, a že neoponuje žiadnemu politickému postoju. Klimatické zmeny podľa neho nie sú náboženstvom, ktorému možno alebo nemožno uveriť. "Je to meteorologická veda, čo je oblasť môjho dlhoročného pôsobenia; a ja tvrdím, že globálne otepľovanie je ne-udalosť, vyfabrikovaná kríza a totálny podvod," uisťuje Coleman svojich čitateľov.

Autor je dlhoročným meteorológom, známym aj z televíznych obrazoviek popredných amerických staníc. V 80-tych rokoch založil televíznu stanicu Weather Channel, ktorá sa venuje počasiu 24 hodín denne. Coleman odišiel do dôchodku a dnes prispieva k predpovediam počasia na lokálnej televízii KUSI v San Diegu. Jeho blog uverejnila stránka Medzinárodného projektu pre hodnotenie klimatickej a environmentálnej zmeny, v skratke ICECAP.

zdroj:http://dnes.atlas.sk/svet/143597/globalne-oteplovanie-je-podvod-tvrdi-znamy-meteorolog

Žádné komentáře:

Okomentovat