26.03.09

Ktorý štát bude ďalší v poradí?

tak si to poďme pekne zosumarizovať:
Rockefeller vydá vyhlásenie, že internet predstavuje hrozbu pre USA, o chvíľu neskôr prichádza správa, že "Austrália sa zbláznila" - cenzor může zakázat kteroukoliv stránku libovolně a bez potřeby zdůvodňování - pripája sa Francúzsko - Ve Francii budou omezovat přístup k Internetu přes veřejné Wi-Fi hotspoty - nasleduje Čína ktorá zablokovala YouTube - spoločnosť Google prevádzkujúca YouTube pre The New York Times potvrdila zníženie návštevnosti z Číny takmer na nulu - a momentálne klub odporcov slobodného internetu uzatvára Anglicko - Internetové „čierné skrinky“ Veľkého brata sa blížia.

S "čiernymi skrinkami", ktoré budú schopné zbierať všetky e-maily a návštevy webových stránok v Británii, napriek ostrej kritike aj naďalej počítá britská vláda v rámci svojich plánov na vytvorenie "veľkobratskej" databázi, konštatuje list The Independent.
Ministerstvo vnútra už informovalo poskytovateľov pripojenia k internetu a veľké telekomunikačné firmy, že technológia "čiernych skriniek" dokáže automaticky ukladať surové data z webu a následne ich predávať do obrovskej databázi kontrolovanej vládou.
Plány na vytvorenie mamutej databázi obsahujúcej informácie o každučkom telefonáte, e-maily či internetovej návšteve už vyprovokovali radu ostrých kritických reakcií. Podľa Richarda Thomase, šéfa britského informačného úradu, tento krok zachádza "priďaleko".
Napriek námietkam je vláda odhodlaná začleniť technológiu "čiernych skriniek" do nového zákona o komunikáciách.
Na stretnutí so zástupcami bezpečnostných a spravodajských zložiek vládny činitelia opakovane zdôraznili, že nový systém má napomôcť v boji proti terorizmu a závažnej zločinnosti.
"Je jasné, že vláda chce "čierne skrinky" používať k tomu, aby uchovávala všetky nazbierané údaje," konštatoval zdroj blízky stretnutiu. "Čo už ale tak jasné nie je, je otázka, aké úmysly vlastne vláda so všetkými údajmi má. Tvrdia, že sa chcú len vrátiť do doby pred rozšírením internetu, keď bola schopná monitorovať korešpondenciu všetkých politicky podozrilých osôb. Rozdiel je ale v tom, že teraz budú môcť špehovať omnoho viac ľudí,v tom ako sa pohybujú po internete. Nie je tiež celkom jasné, čo je mienené pod pohybom po internete a kde už začína jeho obsah. Je to, čo sa napíše na chate, pohybom po internete, alebo sa už jedná o obsah?".
A tak mi na mojej kedysi krásne farebnej nástennej mape sveta, pribúda ďalšia čierna škvrna, krajiny bez slobodného, necenzúrovaného internetu. Momentálne mi už neostáva nič iné, len dúfať, že jedného dňa mi z nej neostane len jeden veľký čierny fľak.

zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=Ct9xzXUQLuY&eurl=http%3A%2F%2Fwww.prisonplanet.com%2Frockefeller-internet-is-%25E2%2580%259Cnumber-one-national-hazard%25E2%2580%259D.html&feature=player_embedded
http://dolezite.sk/Australie_se_zblaznila.html
http://www.lupa.cz/clanky/stalo-se-ve-francii-budou-omezovat-pristup/
http://dolezite.sk/Cina_zablokovala_YouTube.html
http://darny.blog.cz/0903/internetove-cerne-skrinky-velkeho-bratra-se-blizi

Žádné komentáře:

Okomentovat