02.07.09

Víkendové pochody za pravdu - Bratislava a Brno

V dňoch 27.-28.6.2009 sme opäť usporiadli dve akcie rovnakého charakteru ako 25.5.09 v Prahe - Pochod za pravdu o 11.septembri 2001. Tentokrát v Bratislave a v Brne. Účasť síce nebola veľká, ale aspoň sa zišli tí čo chcú naozaj niečo dokázať a nie je im ľahostajná akákoľvek lož a mohli sa viac spoznať a spojiť.

Ďakujeme všetkým ktorí sa pochodov zúčastnili, spoluorganizovali, či ich len podporili na svojich web stránkach. veľké ďakujem patrí webu 911.yweb.sk a osud.cz.

Akcie prebehli bez problémov. V Bratislave nás cestou sprevádzalo pár policajtov, v Brne sa zdalo, že s nami nešiel nikto, len sa občas objavilo policajné auto. Mestá boli celkom prázdne, Brno hlavne vďaka počasiu, prakticky celú dobu totiž pršalo. V Bratislavskom centre bolo pár ľudí, ale s Prahou sa to porovnať nedá.

A tu už máme videa z akcií:





Prejav z Bratislavy:

Vážení priatelia,
zišli sme sa tu, na Hodžovom námestí v Bratislave, aby sme spoločným mierovým pochodom vyjadrili svoj postoj k útokom z 11. septembra 2001 na Svetové obchodné centrum v New Yorku a Pentagon vo Washingtone. Chceme vyjadriť, že nesúhlasíme s oficiálnou verziou toho, čo sa vtedy stalo. Chceme upozorniť na to, že oficiálna verzia má veľké trhliny a závažné nedostatky. Chceme poukázať na to, že vo svete silnejú pochybnosti o tom, čo sa v ten deň stalo. Ľudia si kladú otázky, a je pochopiteľné, že na ne hľadajú odpovede.
A kladieme si ich aj my. Čo sa stalo 11. septembra? Ako je možné, že 19 islamských teroristov ozbrojených plastovými nožmi sa zmocnilo dohromady 4 lietadiel amerických aerolínii? Ako je možné, že nie jedno, ale hneď dve lietadlá narazili do budov Svetového obchodného centra? Ako je možné, že nebola povolaná protivzdušná obrana hneď po náraze prvého lietadla? Ako mohli teroristi prekonať najlepšiu vzdušnú obranu sveta a naraziť lietadlom do Pentagonu? Kde sú trosky lietadla, ktoré údajne do Pentagonu narazilo? Poškodenie budovy niečomu takému tiež nezodpovedá. Ako je možné, že v ten deň spadli až 3 výškové mrakodrapy, pričom lietadlá narazili len do dvoch? Mám na mysli budovu číslo 7. Takéto a ďalšie otázky si kladieme. A nielen my.
Viac ako 700 architektov, stavebných inžinierov a profesionálov sa dožaduje pravdy o 11. septembri. Združuje sa tiež mnoho ďalších odborníkov a profesionálov z rôznych oblastí. Aj niektorí politici vyjadrujú svoje pochybnosti o oficiálnej verzii a žiadajú nezávislé vyšetrovanie. Za všetkých spomeňme talianskeho europoslanca Giulietta Chiesu a japonského poslanca Fujita Yukihisa. Aj toto je obrazom rastúcich pochybností o tom, čo sa v ten tragický deň stalo.
11. september znamenal revolučnú zmenu pre naše životy. Začali sme byť permanentne strašení svetovým terorizmom, k čomu prispeli aj následné bombové útoky v Madride a Londýne. Atmosféra strachu bola ešte posilnená väčšou kontrolou obyvateľstva a obmedzovaním práv ľudí po celom svete, hlavne v Amerike. Americký občania sa v mene národnej bezpečnosti vzdali nejedného svojho ústavného práva. Okrem vojny proti terorizmu začala aj vojna v Afganistane a vojna v Iraku, do ktorých sa zapojili aj vojaci Slovenskej republiky. Netreba pripomínať, že dôvody, na základe ktorých začala vojna v Iraku, boli všetky falošné. V Iraku zomrelo už viac ako milión ľudí.
Nevieme čo sa 11. septembra v skutočnosti stalo. Sme však presvedčení, že oficiálna verzia nie je pravdivá. To je aj dôvod prečo sme tu. Chceme pravdu. Chceme rozprúdiť verejnú debatu, pretože masmédia túto tému vytrvalo ignorujú. Ignorujú hlasy tých, ktorí poukazujú na nezrovnalosti v tom, čo nám bolo povedané. Chceme upozorniť na to, že existuje skupina ľudí, ktorá nesúhlasí s oficiálnym tvrdením. Je smutné, že v demokratickej spoločnosti musí človek vyjsť do ulíc, aby sa dovolal pravdy. A pravda je to jediné, čo chceme.


Ďalšia akcia tohto typu bude samozrejme 11.septembra a to v Prahe.
"Takže všichni kdo máte zájem si zarezervujte tento termín, protože čím víc nás bude, tím líp."

2.7.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat