02.07.09

Tajomné vlády (7)

Počas prvej polovice 19.storočia Rothschildovci vykonávali dôležité finančné transakcie v mene vlád Anglicka, Francúzska, Pruska, Belgicka, Rakúska, Španielska, Portugalska a iných menších krajín. Taktiež boli aj súkromnými bankármi mnohým európskym kráľovským rodinám.

Prostredníctvom svojich agentov urobili veľké investície v USA, Indii, Kube a Austrálii. Samozrejme k ochrane takýchto veľkých investícií potrebovali do určitej miery získať kontrolu nad krajinou, do ktorej vložili svoje peniaze. Taktiež financovali mnoho iných krajín a veľakrát ich postavili proti sebe, aby si zabezpečili ako ochranu svojich investícií, tak aj profit. Táto aktivita je známa ako hra „rovnováhy sily“ a vyžaduje si vysoký stupeň utajenia.

Tým, že Rothschildovci boli stáli v utajení, resp. za oponou, boli schopní sa vyhnúť množstvu verejných protestov a ohrození, ktoré následne boli prenesené na politické figúrky kontrolované ich klanom. Táto technika praktizovaná finančnými manipulátormi je používaná aj v súčasnosti.

Rothschildovský vplyv sa rozniesol globálne. Ich vplyv v dominantnej japonskej banke Nomura sa zrodil z priateľstva Edmunda Rothschilda s Tsunao Okumuru. Koncom dvadsiateho storočia Rothschildovci uzavreli spojenectvo s druhou najväčšou bankou v Číne (Pozn.: z toho je jasne vidieť, že Rothschildovci už vopred vedeli, kam sa prenesie ťažisko finančného sveta).

Taktiež napomohli vytvoreniu štátu Izrael (viď. Balfour Declaration). Barón Edmund de Rothschild, ktorý kvôli doprave iránskej ropy do Izraela postavil prvý ropovod z Červeného mora do stredozemia a založil Izrael General Bank, bol nazývaný aj „otcom moderného Izraela“.

V USA prostredníctvom Wall Street firiem Kuhn, Loeb&Co. a J.P. Morgan Co., Rothschildovci financovali J. D. Rockefellera, aby mohol vytvoriť svoju ropnú ríšu - Standard Oil. Taktiež financovali aktivity Edwarda Harrimana (železnice) a Andrewa Carnegieho (oceľ).

Či Rothschildovci skutočne dominujú, alebo ovplyvňujú ako americkú, tak aj svetovú ekonomiku a politické dianie je na triezvom posúdení každého. Avšak určite existuje spojitosť medzi bohatými rodinami a tajomnými organizáciami / spolkami.

zdroj: http://www.g-vision.sk/dual/behind/tajomne-vlady-7/
02.07.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat