09.07.09

Tajomné vlády (8)

Agendy a metódy moderných amerických tajných spolkov nemali pôvod v Amerike, ale boli importované z tajných spolkov, ktoré po stáročia dominovali v Európe.

Keď sa pozrieme na parížske stretnutie v roku 1919, ktorého výsledkom bolo vytvorenie CFR musíme poukázať na skutočnosť, že tento subjekt bol len americkou pobočkou anglického Royal Institute of International Affairs (RIIA). RIIA bol vybudovaný na základoch už existujúceho tajného spolku Round Table Groups, založený bol okolo roku 1910 anglickým diamantovým magnátom Cecilom Rhodesom (viď. po ňom pomenovaná bývala africká krajina Rhodesia, dnešná Zimbabwe).

Vytvorenie RIIA v roku 1919 malo za úlohu rozšíriť britský vplyv a moc po celom svete.

Čo nie je o Rhodesovi veľmi známe je skutočnosť, že vo svojich závetoch bol majetok po jeho smrti určený na vytvorenie tajného spolku, ktorého úlohou má byť zachovanie a expanzia britskej ríše. Neskôr vytvorený spolok pokračuje vo svojej činnosti až do dnešného dňa.

Cecil Rhodes – tvorca moderných tajných spolkov spolu s jeho akademickým mentorom Johnom Ruskinom pokračovali vo filozofickej tradícii starých Grékov (ako aj neskôr zakladatelia moderného komunizmu Karol Marx a Fridrich Engels). Koncepcia perfektnej spoločnosti gréckeho filozofa Plata bola základom štruktúry pre tajné spolky- centralizované vedenie- vládnuca trieda. Marx a Engels taktiež študovali Plata a Ruskinove pohľady, zdôrazňujúc prísnu centrálnu kontrolu nad štátom buď jedincom - diktátorom, alebo špeciálnou vládnucou triedou. Ruskin vyhlásil: „Mojím cieľom je dokázať nekonečnú nadradenosť jedných ľudí nad druhými, niekedy jedného nad ostatnými.“

Rhodes s pomocou jeho nemeckého obchodníka s diamantmi Afreda Beita do roku 1891 rozšíril svoju juhoafrickú spoločnosť de Beers natoľko, že vlastnila až 90% svetovej produkcie diamantov. Neskôr Rhodes založil Diamond Syndicate, predchodcu dnešnej Central Selling Organization, ktorá kontroluje takmer 80% globálnych obchodov s diamantmi (kontrolu nad diamantmi v JAR drží rodinný klan Oppenheimerovcov tinyurl.com/pfovyu, ktorým sú dokonca určitou formou historicky zaviazaný aj Rothschildovci).

Tak ako v prípade Morganovcov a Rockefellerovcov aj v pozadí Rhodesa môžeme nájsť silnú podporu rodiny Rothschildových. Oni boli práve tými, ktorí mu umožnili vytvoriť monopol s diamantovým poliami v Južnej Afrike. Rothschildovci boli a sú stále spojení s de Beers. Keď v novembri 1997 v Ženeve zomrel barón Edmond Adolphe Maurice Jules Jacques de Rotschild bolo zistené, že zanechal veľký podiel v juhoafrickej de Beers Consolidated Mines, Ltd. V podstate Rhodes bol hlavným agentom Rotschildovcov v Južnej Afrike k získaniu kontroly nad zlatom a diamantmi v tejto krajine.

V jednej z Rhodesových závetí Rhodes vyzýva k založeniu a posilneniu tajného spolku, ktorého skutočným cieľom a zámerom má byť rozšírenie britského vplyvu a nadvlády vo svete. Taktiež sa predpokladá, že Rhodes bol prepojený na tajomných Illuminati, pravdepodobne cez slobodomurárske linky. Po Rhodesovej smrti Rotschildovci a ich medzinárodní bankoví spoločníci kompletne ovládli Round Tables, ktorá začala expandovať aj za hranice britskej ríše.

zdroj: http://www.g-vision.sk/dual/behind/tajomne-vlady-8/
09.07.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat