23.07.09

Absurdistán

Udalosti ktoré stoja za povšimnutie:

Opäť ožívajú konšpirácie o Obamovom rodnom liste

Britskí autori detských kníh musia dokázať, že nie sú pedofili

Prestížne povolania sú stále viac pre elitu, sťažujú sa Briti

Francúzske deti nesmú v noci von. Aby nedílovali drogy

Slovensko:

Developeri sa chystajú klčovať vinice. Chcú tam stavať

dve strany jednej mince:

Rusko varuje USA o "hrozícím selhání" světa uživit se

Katastrofální zpráva označená jako bod 3 na pořadu jednání návštěvy prezidenta Obamy u prezidenta Medveděva v Kremlu, varuje, že se náš svět do září tohoto roku dostane do bodu, kdy naše planeta již nebude schopna poskytovat potraviny potřebné pro své lidské obyvatele...

zdroj: http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/3559-svet-v-kolizi-rusko-varuje-usa-o-hrozicim-selhani-sveta-uzivit-se/

a článok uverejnený v ten istý deň

Freeganismus: Život z popelnic

Supermarkety vyhazují miliony tun použitelných potravin ročně. "Freeganové", aktivisté jako Tristram Stuart, poukazují na tento skandál globálního plýtvání, že žijí jen z toho, co supermarkety vyhodí, píše týdeník Observer.
Je velmi obtížné přesně zjistit, kolik potravin britské supermarkety vyhazují, protože to utajují. Podle zákona nejsou povinny zveřejňovat informace, kolik potravin vyhodí (i když některé supermarkety, jako Co-op, ty informace zveřejňují dobrovolně).Supermarkety jsou také odpovědny za to, že způsobují plýtvání potravinami při jejich zpracování. "Uvědomte si, že supermarkety trvají na tom, aby veškerá zelenina měla uniformní tvar a velikost," zdůrazňuje Stuart. Všechny supermarkety odmítají určité množství ovoce a zeleniny - podle některých průzkumů až 40 procent! "To nutí farmáře, aby velkou část své sklizně vyhazovali, anebo jí krmili domácí zvířata, což je neefektivní užívání zdrojů." Supermarkety jsou také nechvalně známy tím, že mění své objednávky na poslední chvíli, což znamená, že dodavatelé musejí odmítnuté zboží vyhodit.

zdroj: http://www.blisty.cz/art/48004.html

23.7.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat