02.07.09

Čo nového vo svete propagácie GMO? - "môžeme im byť vďační ide vlastne o vylepšenie človeka"

Tak veľmi nám na Vás záleží a Vy nie a nie si nechať povedať!!!

Názor vedca z odboru biotechnológií...

Keďže sa článku okrem iného hovorí aj, že - "V současné době jsou vyvíjeny a testovány tzv. DNA-vakcíny, které jsou založeny na účinku podání vybraných sekvencí dědičné informace patogenních mikroorganismů (virů, bakterií ale i prvoků). Do těla se vnáší cizí dědičná informace a ta dodává tělu zcela nové vlastnosti. Jednou z nejnadějnějších vyvíjených DNA-vakcín je očkovací látka proti původci onemocnění AIDS viru HIV. Nezbývá než doufat, že v právě v tomto případě lidé jasně pochopí nesporný přínosu „posunu za hranice normálu“, jenž je prezentován situací, kdy po nákaze s virem HIV je člověk odsouzen k pomalému umírání." - je na mieste vzhliadnuť aj túto pútavú prednášku o očkovaní pre každého, komu naozaj záleží na svojom zdraví, prípadne na zdraví svojich detí. Odznela na prvej konferencii AZK - Koalície proti cenzúre v roku 2008 vo švajčiarskom Chure.



ďalej:
Koncom mája 2009 vydalo Biologické centrum Akademie věd Českej republiky knihu „White Book - Genetically Modified Crops" (95 str., ISBN 978-80-86668-05-03), ktorá bola pripravená v rámci projektu MOBITAG financovaného Európskou komisiou a je ako pdf súbor zverejnená na stránke http://www.bc.cas.cz/en/MOBITAG.html.

Bola vydaná v angličtine, aby mohla byť rozoslaná európskym vedeckým organizáciám a orgánom EU.

Biela kniha je reakciou na dokument Rady ministrov životného prostredia zo 4. decembra 2008, odvolávajúci sa na výzvu Komisie, aby EFSA (Európsky úrad pre bezpečnosť potravín) najneskôr do marca 2010 vytvorila nové pravidlá pre hodnotenie rizika GMO pre životné prostredie. Rada vyzýva členské štáty, aby zabezpečili plnú účasť svojej vedeckej komunity v konzultáciách EFSA venovaných splneniu výzvy Komisie a k vytvoreniu medzinárodnej sústavy európskych vedeckých organizácií vo všetkých disciplínach súvisiacich s environmentálnymi aspektmi a s hodnotením rizika spojeného s pestovaním a využívaním geneticky modifikovaných organizmov pre potraviny a krmivá.

Akademická obec Českej Republiky ako predsedníckeho štátu sa touto problematikou zaoberala a závery zhrnula v Bielej knihe.

Záujemcom ju chceme priblížiť týmto stručným výťahom.

a na záver:
EFSA poskytla konsolidovaný prehľad o využití génových markérov antibiotickej rezistencie u GM plodín, vrátane spoločného vedeckého stanoviska Panelov GMO a BIOMAZ.
čítať viac


zdroje: http://www.gmo.sk/sk/?
http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=112

Pre tých ktorým táto téma nie je ľahostajná na záver pridávam odkaz na stránku Biosafety Clearing House Slovak Republik
a Food standards (Codex Alimentarius), kde sa môžete sami presvedčiť o tom, že cesta k zavedeniu GMO je už pripravená - bez diskusií, bez záujmu verejnoprávnych médií.Potichučky, pomaličky nás chcú dostať tam odkiaľ už niet návratu - ale pssst - o tom sa predsa verejne nerozpráva!

2.7.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat