29.06.09

Tajomné vlády (5)

Rockefellers: John Davison Rockefeller aj napriek jeho smrti v roku 1937 je považovaný za jedného z najbohatších mužov sveta. Za poslednú storočnicu žiaden rodinný klan v Amerike nezhromaždil toľko moci a vplyvu ako Rockefellerovci a to vďaka ich bohatstvu a blízkym vzťahom s Anglickom.

Známa je aj historka z čias, keď bol John D. Rockefeller malým dieťaťom. Jeho otec William „Big Bill“ Rockefeller ho raz postavil na stoličku a povedal a by sa mu poožil do náručia. Keď malý John skočil do jeho náručia otec sa uhol a John spadol na podlahu. Vtedy mu povedal: „Zapamätaj si! Úplne never nikomu! Dokonca ani mne!“

Na začiatku americkej občianskej vojny bol mladý Rockefeller brokerom s poľnohospodárskymi komoditami v Clevelande, Ohio. Rýchlo rozpoznal potenciál ropného priemyslu a v roku 1863 spolu s niekoľkými spoločníkmi vybudovali rafinériu.

The National City Bank of Cleveland, ktorá bola identifikovaná ako jedna z troch Rothschildových bánk v USA poskytla Rockefellerovi financie, aby začal s monopolizáciou rafinérskeho biznisu, čo následne vyústilo vo vytvorenie Standard Oil.

Počas mnohých rokov k sile ich mena prispievala aj skutočnosť, že takmer každý projekt Rockefellerovcov bol úspešný. Z toho dôvodu mnohí mali záujem spolupracovať s nimi.

Aj napriek ich úzkym vzťahom s Britániou Rockefellerovci vytvárali dojem, že sú čisto americkým fenoménom.

John Pierpont MORGAN

Ďalšia americká banková ríša mala svoje počiatky v Británii. Až do súčasnosti táto ríša pokračuje v ovplyvňovaní ako obchodných, tak aj politických rozhodnutí v USA a veľa Morganových zamestnancov a agentov je členmi tajných organizácií a spoločenstiev. Morganovci boli taktiež úzko spojení s Rotschildovcami, dokonca príležitostne pobývali aj v ich dome. Mnohí autori tvrdili, že Morganovci sa dokonca stali tajnými agentmi pre Rotschildovcov v USA.

Rotschildovci v podstate preferovali anonymné pôsobenie v USA ako cez Morganovcov. Dôvodom bol vzrastajúci antisemitizmus.

Legálnosť a čestnosť nemali významné miesto v obchodných praktikách Morganovcov.

zdroj: http://www.g-vision.sk/dual/behind/tajomne-vlady-5/

Žádné komentáře:

Okomentovat