10.06.09

Tajomné vlády (3)

Tajné spolky/spoločnosti nielenže v minulosti existovali, ale do dnešného dňa hrajú dôležitú úlohu vo formovaní národných a medzinárodnych udalostí.

Ak chceme hovoriť o sile tajných spolkoch/spoločností musíme sa pozrieť kam až ich ramená siahajú.

Tak napr. prezident Bill Clinton ( čo málokto vedel) mal prepojenia na tri najsilnejšie súčasné tajné spolky: Trilateral Commission, Council on Foreign Relations (CFR) a Bilderbergers.

Známy americký spisovateľ John F. McManus počas obdobia hrozby odvolania Clintona z funkcie prezidenta (Impeachment affair) uviedol: „Bill Clinton vedel, že je prezidentom preto, lebo členovia tajného spolku (do ktorého patril aj on) ho na túto pozíciu vybrali, aby plnil ich plány; a preto od nich aj očakával podporu v tejto afére.“ Výsledok celého odvolávania je vševravný.

Takisto aj mnohí predošlí prezidenti USA buď patrili do tajných spolkov, alebo mali na nich prepojenie. V podstate každá americká administrácia bola a je popretkávaná ľuďmi z tajných spolkov.

Formovanie americkej a globálnej politiky.

Idea globalizácie nezačala so založením spolku Trilateral Commission. (Trilateral Commission bola oficiálne založená 1. júla 1973 Davidom Rockefellerom a Zbigniewom Brzezinskim).

Koncepcia jednej komunity na svete siaha ďaleko pred 20. storočie, avšak táto myšlienka začala gradovať založením CFR (dvadsiate roky minulého stroročia). Napr. financie na založenie CFR prichádzali od bankárov ako Morgan, Rockefeller, Schiff, Kahn a Warburg.

Na začiatku boli v CFR dominantnými Morganovci, neskôr ich postupne nahradili Rockefellerovci. Členstvo v CFR zabezpečilo raketový štart aj mnohým, v súčasnosti“ už známym osobnostiam. Napr. v roku 1955 Henry Kissinger bol iba jeden z obyčajných neznámych „akademikov“. Po účasti na jednom mítingu, ktorý usporiadal Nelson Rockefeller sa medzi týmito dvoma začalo veľké priateľstvo a spolupráca, ktoré vyústilo do skorého predstavenia Kissingera silnému mužovi - Davidovi Rockefellerovi, ako aj ostaným prominentným členom CFR. Následne už v Nixonovej administrácii sa Kissinger stal ministrom zahraničných vecí a do súčasnosti je vplyvnou osobou geopolitického diania.

Je viditeľné, že CFR malo za posledné storočie silný vplyv na formovanie ako americkej, tak aj globálnej politiky.

zdroj: http://www.g-vision.sk/dual/behind/tajomne-vlady-3/

Žádné komentáře:

Okomentovat