28.11.10

Wikileaks pod útokem

Aktualizováno | Spekulace čtenářů Pirátských novin, že vláda USA si represivními opatřeními v poslední době jen připravují půdu pro frontální útok na server wikileaks se potvrzují. Po ohlášení zveřejnění dokumentů amerických diplomatů na dnešek 22:30 středoevropského času, přišel velký DDOS útok na wikileaks.

28. 11. 2010
Stránka byla nedostupná asi 2 hodiny. Útok odezněl poté, co server oznámil, že informace zveřejní 5 velkých světových deníků (El Pais, Le Monde, Der Speigel, The Guardian a the New York Times) i v případě, že stránka nebude dostupná. Julian Assange opět ukázal, že PR umí :-).

Chystané zveřejnění interní komunikace amerických diplomatů vládu USA značně popudilo. Zveřejnění prý ohrožuje životy lidí i bezpečnost Spojených států. Julianu Assangovi americké úřady připoměly, že i držením utajovaných dokumentů porušuje zákon.

Wikileaks kontrují tím, že se jedná o #cablegate (odkaz na watergate) a veřejnost by měla vědět, jak funguje vláda a diplomatické sbory.

Více ke kauze na webu ČT.

Aktualizace: problémy s dostupností přetrvávají...

Zdroj a aktualizace piratskenoviny.cz
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mezi uniknutými depešemi diplomatů USA jsou i hlášení z Prahy

Mezi tajnými americkými depešemi, jež získal server WikiLeaks, jsou i hlášení z pražské ambasády. Vyplývá to ze statistik britského deníku The Guardian. Podle něj jde celkem o 1271 dokumentů. Jejich obsah zatím nebyl zveřejněn, pravděpodobně se tak stane v příštích dnech. Server WikiLeaks získal statisíce hlášení amerických diplomatů....celý článek.



Clintonová mluvila kvůli WikiLeaks se svými kolegy v sedmi zemích

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová upozornila v pátek své kolegy v sedmi státech na některé informace, jež by mohly být uvedeny v důvěrné korespondenci amerických diplomatů. Statisíce interních dokumentů americké diplomacie se i přes protesty Spojených států chystá zveřejnit internetový server WikiLeaks. Američané se obávají, že zveřejnění diplomatické korespondence ohrozí jejich zájmy......celý článek a ZDROJ

Žádné komentáře:

Okomentovat