28.11.10

Stížnost Radě pro rozhlasové a TV vysílání

Jak jsem nedávno předeslal, hodláme podat stížnost na způsob, jakým ČT informuje o 9/11.

Budu rád za vaše připomínky a případná vylepšení, nicméně text již byl odeslán právníkovi k posouzení.

Text stížnosti v tagu:

[stížnost]
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání
Škrétova 44/6
120 21 Praha 2

Stížnost na neobjektivnost a nevyváženost zpravodajství České televize

Vážení,

tímto vznášíme oficiální stížnost na neobjektivnost a nevyváženost hlavního zpravodajství (Události) České televize ze dne 11. září 2010. Konkrétně se jedná o ignorování podstatných skutečností týkajících se 11. září 2001. Došlo k zamlčení informací o odborné práci mezinárodního týmu devíti vědců z USA, Dánska a Austrálie. Ti již na jaře roku 2009 zveřejnili výsledky studie, v níž prokázali ve vzorcích prachu z Ground Zero stopy nanotermitu. Dále nebyly zveřejněny informace o rozsahu poškození Pentagonu bezprostředně po útoku a mnoho dalších sporných okolností (viz příloha). Pokud porovnáme hlavní zpravodajství Slovenské televize z 11. září 2010 s vysíláním Událostí téhož dne, dostaneme dva odlišné mediální obrazy.

S ohledem na porušení povinnosti České televize (v daném zpravodajství o událostech 11. září 2001) poskytovat objektivní, ověřené a ve svém celku vyvážené informace nezbytné pro svobodné vytváření názorů Vás žádáme o prošetření této záležitosti a o Vaše vyjádření.

Přílohy

stručné shrnutí obou verzí události 11. září 2001 (10 stran)
CD s videem o nanotermitu – Niels Harrit, odkaz na zpravodajství Slovenské televize o 11. září 2001, shrnutí obou verzí událostí 11. září 2001, apod. (1 ks)

S pozdravem
Jméno, adresa
[/stížnost]

V příloze hodlám dodat
přepis zpráv STV z 11.9.2010 v nichž bylo mimo jiné odvysíláno toto:

Dnes uplynulo devět let od nejkrvavějších teroristických útoků v dějinách Spojených států. 11. září 2001 teroristé unesli letadla a zaútočili na New York a Washington. Tragédii, ktera natrvalo změnila podobu světa, nepřežilo přes 3000 lidí. Čas 8.46. První z unesených letadel narazilo do Severní věže Světového obchodních centra v New Yorku. O 17 minut později hoří po nárazu druhého letadla i Jižní věž. Další terč je budova Pentagonu ve Washingtonu. Poslední unesené letadlo se po souboji teroristů a pasažérů zřítilo do neobydlené části v Pensylvánii. Dvě minuty před půl jedenáctou se hroutí i druhá budova newyorkských Dvojčat. Každý z těchto tragických momentů si každoročně Američané uctí minutou ticha na vzpomínkových akcích ve Washingtonu, Pensylvánii a na místě, kde kdysi stála newyorkská Dvojčata.

Joan McManusová: „Můj bratr zahynul v troskách Dvojčat, nikdy se nenašly jeho pozůstatky, jako i mnoha dalších. Toto místo je jejich hrob.“

Prezident Barrack Obama byl na ceremoniálu při budově Pentagonu. Obama: „Nebylo to náboženství, které na nás tehdy zaútočilo, byli to teroristé z al-Káidy.“

Letošní vzpomínku na teroristické útoky doprovázelo napětí, které vyvolal pastor malé církve z Floridy. Terry Jones chtěl přesně dnes spálit korán na protest proti výstavbě mešity nedaleko místa, kde stála new yorkská Dvojčata. Po ostré vlně kritiky a protestů od svého záměru ustoupil.

Moderátor: "Oficiální verze teroristického útoku z 11.září má podle některých analytiků mnohé nedostatky a nejasnosti. Proto od začátku vyvolává i vlnu pochybností o její pravdivosti. Značná část veřejnosti, odborníků v oblasti přírodních věd, architektury a bezpečnosti žádá už několil let nové vyšetřování. Očekávají odhalení pravých příčin a organizátorů či spolupachatelů útoků na Dvojčata a Pentagon."
Redaktor Lubomír Huďo: " Existuje celá řada technických, politických a bezpečnostních výhrad k oficiální verzi událostí z 11. září 2001. K nim patří například: Způsob zřícení se Světového obchodního centra (řízená demolice), přítomnost supertermitových výbušnin v ruinách, zarážející pasivita protivzdušné obrany a sporné letadlo v budově Pentagonu. Oficiální místa spíše přispívaly k mlžení než k objasnění faktů."
(citace): "Na určité úrovni vlády, v určitou chvíli došlo k dohodě neříkat pravdu o tom, co se stalo." (John Farmer, člen vyšetřovací komise událostí 11.9.2001)
Pokračuje redaktor L.H.:"Vznikla organizace Architekti a stavební inženýři za pravdu o 11. září. Shromáždili důkazy, že budovy nemohly spadnout nárazem letadel."
(citace): "Budovy komplexu Světového obchodního centra nespadly kvůli požáru, jak nám řekla naše vláda, ale díky řízené demolici pomocí výbušnin."
(Richard Gage, Americký institut architektů)
redaktor L.H.: "Jak informovala dánská televize TV2, mezinárodní tým vědců ve vzorcích prachu odebraných na místech zničených Dvojčat zjistil přítomnost supertermitových výbušnin vyrobených špičkovou nanotechnologií. Proč protivzdušná obrana Spojených států (systém Norad) hodinu a půl nereagoval, když už letadla zasáhly cíle? Dále je sporné, jak může letadlo s rozpětím křídel 38metrů zanechat v budově Pentagonu pětimetrový otvor a zmizet?"
(citace): "To co se stalo v Pentagonu je velmi podezřelé a vede mě to k přesvědčení, že byla použita raketa s jadernou hlavicí s ochuzeným uranem. (Leuren Moretová, expertka na radiaci - Projekt radiace a veřejného zdraví)
redaktor L.H.:"Podle průzkumů renomované agentury Angus Reid si jeden ze čtyř Američanů myslí, že 11. září je dílem domácích amerických sil."

Zprávy STV – oficiální verze (http://www.stv.sk/online/archiv/?id=13496&scroll=72, od 8. minuty)


Zdroj http://911blog.yweb.sk/880/Stiznost-Rade-pro-rozhlasove-a-TV-vysilani.html

Žádné komentáře:

Okomentovat