27.10.10

Česká televize dosud neodpověděla na petici

Česká televize dosud neodpověděla na petici, ačkoliv má tuto povinnost dle petičního zákona. Od 11. září 2010 to je více než 30 dnů. Dalším krokem tedy bude stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, popř. další právní kroky.

Otázkou zůstává, co budeme dělat, pokud bude ČT dělat mrtvého brouka až do 11. září 2011 a bude stále opakovat svoji ohranou a vylhanou historku o tom, co se stalo 11. září 2001 v USA a kdo je za to zodpovědný?

Z České televize se očividně stal znovu nástroj propagandy a jediné oficiální a povolené verze pravdy. Jako před rokem 1989 vládne v centrálních médiích cenzura a duch totality. Pokud s tímto tvrzením někdo nesouhlasí, nechť dokáže, že to není pravda! My pro to děláme vše, co je v našich silách.

Akce v Praze 11.9.2010 nás stála mnoho desítek tisíc, které jsme investovali z vlastních kapes a i když jsme dostali od vás čtenářů nečekaně štědrou podporu, tak to nestačilo. Nikdo z nás na tom nejsme finančně tak dobře, abychom mohli cenzuru mainstreamových informačních kanálů mediálně přebít a dostat tak pravdu o 11. září 2001 a mnoha dalších podstatných souvislostech mezi širokou veřejnost. Naopak, někteří žijeme na hranici existenčních možností, stejně jako spousta našich čtenářů.

Mnozí si začínáme připomínat cenzuru v období komunismu a tíži osudu tehdejších disidentů. Máme v lecčem podobné cíle: chceme žít v pravdě, chceme spravedlnost a trest pro ty, kteří porušují zákony proti lidskosti, chceme informačně otevřenou a svobodnou společnost.

A tak, jak tomu bylo za komunismu, tak teď už evidentně na pravdě nebo spravedlnosti nezáleží. Teď už jde jen o moc a o sílu.



V období komunismu bylo zbraní disidentů proti režimu slovo. Do médií a tisku se pouštělo jen to, co bylo schváleno cenzory. Každé slovo navíc, ať už v podobě samizdatů nebo pirátského rádiového vysílání bylo tvrdě potlačováno.



Dnes je situace jiná. Množství informací, které k nám proudí je mnohonásobně větší, než v období komunistické totality. V období komunismu tu bylo z hlediska množství informací de – facto ticho, vakuum. Byl to způsob, jakým mohly být informace proudící na veřejnost dobře kontrolovány. Nyní jsme v opačném extrému – informací je přebytek a jsme jimi zahlcováni. Obě situace však mají stejný efekt – u populace se snižuje schopnost rozlišovat pravdu a lež.

Přesto stále existují jedinci, u kterých tato schopnost docela nevymizela. Mezi ně se snaží patřit i autoři tohoto webu a mnoha dalších svobodných médií. Pokud však kvalita a vliv nezávislých médií nebo občanských iniciativ roste a může reálně ohrozit současnou totalitní moc, tak si jich tato moc všimne a začne je likvidovat. Můžeme to pozorovat na soudním procesu s Vladimírem Stworou, na perzekucích sdružení Konopí je lék, na tvrdém postupu proti squaterům během Týdne nepřizpůsobivosti 12. září 2009, proti sdružení Nezákládnám a Greenpeace, nebo na dezinformační kampani proti MMS. I my jsme se stali objektem nebezpečného útoku!

Svoboda v naší zemi nám začíná protékat mezi prsty! Víc než si myslíte!



Co máme tedy dělat, aby nám neutekla úplně?



Máme za rok, v neděli 11. září 2011, nenásilným „násilím“ obsadit budovu zpravodajství České televize na Kavčích horách a alespoň na pár hodin unést celostátní vysílání a konečně dostat pravdu na veřejnost? Najde se v této zemi alespoň 1000 lidí, pro které je svoboda slova na tolik cenná, že dobrovolně podstoupí následnou nevyhnutelnou perzekuci ze strany představitelů „zákona“?



Že je to šílený nápad? Co když nás označí za teroristy a začnou po nás střílet ostrými? Stojí pravda a svoboda za to riziko?

Byl Jan Hus blázen, když se nechal za svoje přesvědčení upálit? Co Giordano Bruno, Sokrates, Ježíš, Milada Horáková, Julius Fučík, Johanka z Arku? Ti všichni se stali obětí režimu proti kterému vystupovali.

Co J.F.Kennedy, Martin Luther King, John Lennon, Mahatma Gándhí, Benázír Bhuttová, Olof Palme. Ti všichni se stali obětí šílenců (které však musel někdo inspirovat a podporovat).

Co princezna Diana, Jörg Haider, Michael Jackson? Ti všichni se stali obětí záhadných „nehod“.

To jsou jen ti nejslavnější. Lidí, kteří byli pro vládnoucí moc nebezpeční a tato moc je připravila o život, bylo mnohonásobně více.

Všichni měli společné to, že inspirovali obrovské množství lidí k tomu, aby uchopili vlastní životy do svých rukou a uvědomili si své skutečné lidství a možnost svobodného života bez otročení „císařovi“.

Je bláznovství se řídit jejich příkladem a trvat na pravdě a svobodě?

Co signatáři Charty 77?



Dobití budovy České televize by mohlo mít v našich skromných kulturních podmínkách podobný dějinný význam jako například dobytí Bastilly nebo zimního paláce. Po obou událostech však nastalo nepředstavitelné krveprolití a ještě tvrdší útlak – což může být z karmického hlediska vykládáno jako trest za vypuštění démona násilí.

Musíme tedy počkat na dějinnou situaci, která bude spíše podobná dobití budovy Českého rozhlasu během pražského povstání v květnu 1945.



Musíme si natvrdo přiznat, že znovu žijeme v totalitním režimu, který používá cenzuru a tvrdé perzekuce, pokud se cítí ohrožen. Nemá cenu si hrát na něco jiného, i když se nás o tom mainstreamová média snaží přesvědčit. Komunistická propaganda také občany přesvědčovala o tom, že žijí v nejlepším možném světě. A u mnohých lidí v tom byla děsivě úspěšná. Úspěšnost dnešní propagandy, kterou do nás hustí současný matrix, je ještě mnohem děsivější.

K jejímu překonání bude třeba silnějšího ducha než k překonání komunistické propagandy.

Nechci být špatným prorokem, ale věřím tomu, že jedním ze směrů, kterým se má lidský duch vyvíjet, je schopnost překonat duchem hmotu. A tak si lidé vytvářejí okolnosti, které je nutí k vyvinutí takových sil. Existují situace, kdy člověk nemá jiný nástroj než svého ducha. Například situace celkově ochrnutého člověka. Nebo situace lidí dlouhodobě nespravedlivě uvězněných dnešními totalitními režimy (doplňte si sami).



Važme si tedy své dosavadní relativní svobody a vytrvale posilujme svého ducha. Budeme to potřebovat, můžete se vsadit.



Jednou z možností, jak nás podpořit, je finanční příspěvek na podporu naší činnosti - číslo účtu: 2500088562/2010, pro platby ze Slovenska: 2500088562/8330



Děkujeme za vaši podporu.

publikováno zde:
http://nwoo.org/view.php?nazevclanku=ceska-televize-dosud-neodpovedela-na-petici&cisloclanku=2010100022

Žádné komentáře:

Okomentovat