26.09.09

Moráles hovorí, že USA chystajú v Latinskej Amerike vojenské prevraty

Bolívijský prezident obvinil Spojené štáty, že po tom, čo Washington podpísal zmluvu s Kolumbiou ohľadom vojenských základní, plánujú v Latinskej Amerike uskutočňovať vojenské prevraty. "Kde sa v Latinskej Amerike nachádzajú americké vojenské základne, tam dochádza k vojenským pučom", povedal v nedeľu bolívijským imigrantom, žijúcim v Španielsku.
Moráles a jeho spojenci v Južnej Amerike opakovane kritizovali zmluvu medzi Kolumbiou a Spojenými štátmi, ktorá americkej armáde na desať rokov umožní prístup na sedem existujúcich kolumbijských vojenských základní.
Na adresu sociálnych hnutí v Európe a vo svete: Pomôžte nám so skoncovaním vojenských základní v Latinskej Amerike!", povedal, citujúc bolívijskú ústavu, podľa ktorej sú cudzie vojenské základne na území krajiny zakázané.
Moráles skôr tvrdil, že Spojené štáty mali prsty vo vojenskom prevrate v Hondurase, ktorý v júni zvrhol prezidenta Manuela Zelayau. Venezuelský prezident Hugo Chavéz neskôr prezentoval dokument mobilného veliteľstva amerických leteckých síl, kde sú podľa neho načrtnuté plány Washingtonu pre túto oblasť. Chavéz povedal, že Spojené štáty chcú používať Kolumbiu ako svoju mocenskú základňu, z ktorej budú panovať Južnej Amerike.
Press TV: "Morales: U.S. planning coups in Latin America"

zdroj: http://www.infowars.com/morales-u-s-planning-coupsw-in-latin-america
http://www.protiprudu.info/september09.html#mora

26.9.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat