26.09.09

Český prezident: Schůze OSN o klimatu byla propagandou

OSN, Reuters: Český prezident Václav Klaus ostře kritizoval schůzi Spojených národů o klimatických změnách v úterý, na níž prezident Barack Obama byl mezi hlavními mluvčími, a popsal ji jako propagandistickou a nedůstojnou.

„Bylo to smutné a frustrující,“ řekl Klaus, jeden z nejhlasitějších světových skeptiků ohldně globálního oteplování.

„Je to propagandistické cvičení, kde 13leté dívky z jakési vzdálené země předvádějí předem nazkoušenou báseň,“ řekl. „Je to prostě nedůstojné.“

Na zahájení summitu, kterého se zúčastnilo téměř 100 světových vůdců, řekla 13letá Yugratna Srivastava z Indie publiku, že vlády nedělají dost pro boj proti hrozbě klimatických změn.

Klaus řekl, že ve vědecké komunitě jsou vzrůstající pochybnosti o tom, zda lidé způsobují změny klimatu, či změny jsou prostě přirozenými jevy.

Ale politikové, jak se zdá, docházejí ve věci klimatických změn spíše ke konsensu, řekl.

„Vlak se nedá zastavit a pokládám to za velkou chybu,“ řekl Klaus.

Generální tajemník OSN Ban Ki-moon zorganizoval vrcholnou schůzku ke klimatu, aby pomohl urychlit dohody před schůzí OSN v Kodani v prosinci, aby mohlo být dosaženo shody o nových cílech pro redukci takzvaných emisí skleníkových plynů.

Avšak nové návrhy Číny a sjednocující volání amerického prezidenta Baracka Obamy málo přispěly k tomu, aby byl prolomen mrtvý bod o tom, co je třeba učinit.

Klaus v r. 2007 vydal knihu o světové kampani za zastavení klimatických změn nazvanou „Modrá planeta v zelených poutech: Co je ohroženo – klima nebo svoboda?“

V knize Klaus řekl, že globální oteplování se změnilo v náboženství, v ideologii, která hrozí podkopáním svobody a světového ekonomického a společenského řádu.

REUTERS: U.N. climate meeting was propaganda: Czech president

Související stránky: Klaus - souhrn jeho aktivit na webu Climate Realists: http://climaterealists.com/index.php?tid=93&linkbox=true

zdroj: http://orgo-net.blogspot.com/2009/09/co-to-ten-klaus-vlastne-rekl-ze-vsechny.html

26.9.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat