10.08.11

Euro spôsobuje ľuďom utrpenie! Zavrelo nás do väzenia!

Video: Euro spôsobuje ľuďom utrpenie! Zavrelo nás do väzenia! Tvrdí Nigel Farage

Euro zavrelo ľudí do ekonomického väzenia. Európska komisia je zodpovedná za utrpenia miliónov ľudí. Tvrdí to britský europoslanec.

ZDROJ:http://www.aktuality.sk/clanok/191521/video-euro-sposobuje-ludom-utrpenie-zavrelo-nas-do-vazenia-tvrdi-nigel-farage/

Absolútny kritik Európskej únie. Predseda strany, ktorej prioritou je, aby Veľká Británia vystúpila zo spoločnej Európy. Politik, ktorý kritizoval úniu, že vytvára federálny štát a tým potláča národné štáty a silu ich parlamentov. Europoslanec Nigel Farage.

Pred časom sa na internete objavil zostrih jeho vystúpení na pôde Európskej únie, v ktorých kritizuje byrokraciu a štýl riadenia únie a na plné ústa vyjadruje obavy pred možnou ekonomickou krízou, ktorá by mohla znamenať vážny problém pre členské štáty únie. Bolo to v čase, keď sa o kríze v Grécku ešte poriadne neuvažovalo. V čase, keď verejne nikto neohovoril o možných problémoch ekonomík v Taliansku či Španielsku. Jeho prejavy vyvolávali úsmevy na tvárach najvyšších predstaviteľov EÚ. Dnes sa zdá, že na úsmev nebol dôvod.
O kríze v Grécku hovoril rok vopred

„Talianske vládne dlhopisy vynášajú o 1 percento viac ako nemecké alebo francúzske. Trhy hovoria, že hospodárska a menová únia nevydrží,“ začína zostrih prejavom Faragea z októbra 2008. V tom čase sa o kríze eura nehovorilo. V tom čase sa nehovorilo o dlhovej kríze Grécka, Talianska, Španielska, Portugalska, Írska... V tom čase sa riešila kríza USA. „Nie som prekvapený, pretože to nikdy nebola optimálna menová zóna,“ dodáva europoslanec za britskú pravicovú Stranu za nezávislosť Spoločného kráľovstva (United Kingdom Independence Party). O rok na to už otvorene hovorí o ekonomických problémoch Talianska, Španielska a Grécka. Bolo to rok a štyri mesiace pred gréckym bailoutom – teda akciou, ktorej cieľom je záchrana gréckej ekonomiky.

Euro – ekonomickým väzením


Ako ďalej uvádza, europarlament a vedenie EÚ „chytilo ľudí do ekonomického väzenia a aby sa odtiaľ dostali, bude potrebné veľa odvahy, vedenia a ekonomického poklesu. Pokojne sa posmievajte, keď chcete,“ odkázal „hlavám“ EÚ.

Desať rokov po vzniku spoločnej meny tvrdí, že „euro prinieslo chaos, disharmóniu a utrpenie pre milióny ľudí“.

Video: Nigel Farage: Chytení v ekonomickej pasci (Trapped inside EU)

Žádné komentáře:

Okomentovat