09.12.10

Pentagon počítá s reálnou ekonomickou hrozbou pro USA

Americká armáda se připravuje na ekonomický kolaps

Skeptikové, kteří nadále tvrdí, že ekonomická situace v USA byla nadhodnocována, nemusí hledat dále než u Pentagonu, aby zjistili, jak se mýlí. CNBC se dozvěděla, že Pentagon v současné době hraje „válečné hry“ vztahující se k ekonomickému kolapsu USA.

Podle CNBC: „Pentagon počítá s reálnou ekonomickou hrozbou pro USA.“

Analytik CNBC pro zprávy z byznysu Eamon Javers vysvětluje:

Od doby havárie v roce 2008, vojenská zpravodajská služba (Defense Intelligence) dávala opravdu hodně do pozornosti ohledně světových trhů a jak by mohly sloužit jako hrozba zájmům americké národní bezpečnosti. Na jednom blížícím se semináři, který se bude konat příští měsíc, se podívají na mnoho problémů…(zahrnující) využívání státních investičních fondů k manipulaci s trhy, měnami; národní ekonomický kolaps, státní nestabilita; rozpočty spojenců USA, deficity, národní bezpečnostní infrastruktury.

Podobně armáda zahájila operaci s názvem „Unified Quest 2011„, ve které studují důsledky ekonomického zhroucení ve velkém měřítku uvnitř USA, které by donutilo armádu udržet domácí pořádek uprostřed občanských nepokojů. V rámci této operace je také armáda trénována jak se vypořádat s roztříštěností globálních velmocí a drastických snížení rozpočtů.

V říjnu námořní sbor USA navštívil J. P. Morgan při „studii trhů a ekonomiky“.

Javers shrnuje:

Všechny jednotlivé části Pentagonu a vojenské zpravodajské služby se dívají na trhy a hledají cesty, jak by mohli představit nový druh hrozby Spojených států. Jsou to chlápci, jejichž úkolem je přemýšlet o nejhorších možných věcech, které by se mohly stát.

Podle Wired.com armáda pořádá operaci Unified Quest každý rok, což znamená, že různí armádní příslušníci vyhodnocují, kde služba zaostává a navrhují nápravná opatření.

Nicméně Unified Quest 2001 dává za pravdu tvrzení, že USA skutečně nejsou svědkem hospodářského oživení tak, jak nám tvrdila federální vláda. Vojáci jsou trénováni k evakuaci a zadržení v reakci na výtržnosti, což odhaluje možnost, že americká armáda se může uchýlit ke stannému právu, aby udržela pořádek.

Unified Quest 2001 také připravuje vojáky jednat jako diplomaté v případě, že by zde byla omezená dostupnost diplomatů na bojových stanovištích, nebo na ulicích potýkajících se s hladovými a rozzlobenými Američany. Wired.com píše: „Je zde silný konsensus, že vyjednávání by mělo být částí armádního vybavení – něco podpořeno doktrínami ,manuály a různými krátkými kurzy ve vyjednávání na mnoha vojenských školách.“

Blacklisted News vysvětlují, že válečné hry Pentagonu jsou jen jeden z mnoha příkladů, které ukazují směr, kterým se svět ubírá. Jiné zahrnují decentralizaci FEMA z jednoho zařízení ve Washingtonu do 15ti regionálních zařízení napříč USA. Blacklisted News také tvrdí, „Neoficiální důkazy naznačují, že americká vláda byla hlavním kupujícím mražených sušených potravin po několik let a soukromý dodavatel nouzových přístřešků hlásil nedostatek vybavení a zásobování pro stavení bunkrů pro lidi.“

Ostatní světové mocnosti se zřejmě připravují na scénář „soudného dne“. Rusko údajně připravuje 5000 nových podzemních bunkrů pro Moskvu, zatímco Evropská unie staví „vault pro semena na soudný den“ v horském úbočí několik set stop nad úrovní moře v roce 2006.

Kromě toho FEMA na svých webových stránkách doporučuje, aby americké rodiny měly k dispozici připravené dodávky, zahrnující jídlo a vodu na několik týdnů.

Napsal Raven Clabough, úterý 07.12.2010

Překlad článku U.S. Military Prepares for Economic Collapse
http://thenewamerican.com/index.php/usnews/politics/5418-us-military-prepares-for-economic-collapse

Přeložil Jiří Schmied freepub.comehere.cz

zdroj reformy.cz

1 komentář:

  1. Ahoj admine, mohl by jsi prosím změnit zdroj u tohoto článku? Původně se jedná o můj přeložený článek z http://www.freepub.comehere.cz/?p=897

    Budu moc rád, pokud to uděláš, díky :)

    Admin Free Pub

    OdpovědětVymazat